Teploty klesali až k -6 °C. Mrazy teraz vystriedajú dažde

Teploty klesali až k -6 °C. Mrazy teraz vystriedajú dažde
Veronika Sádovská

Teploty počas tejto noci poriadne klesli hneď na niekoľkých miestach. Mrazy nám síce už dajú pokoj, vystrieda ich daždivé a stále chladné počasie. Prichádza níž BIRUTA.

Máme za sebou poslednú mrazivú noc, počas ktorej hneď na niekoľkých miestach poriadne prituhlo. O piatej ráno klesla teplota napríklad v Tatranskej Javorine na rovných -6 °C, v Turzovke na -3,8 °C či v Liesku na -2,5 °C.

Teploty v utorok o 8.00 hod.
teploty v utorok o 8.00 hod., zdroj: iMeteo

Mrazivá noc a hlavne ráno bolo až na polovici nášho územia. Dobrou správou ale je, že išlo o posledné mínusové teploty. Teraz ich však vystrieda dážď.

 

Prichádza níž BIRUTA

Nad Jadranským morom sa prehĺbila tlaková níž, ktorá začína postupovať nad Balkán a dnes večer začne k nám od juhu prinášať prvé zrážky v podobe dažďa. Okrem dažďa prinesie k nám aj ďalšiu vlnu ochladenia a do niektorých oblastí dokonca aj búrky.

Dnes ráno máme sychravo hlavne na západe Slovenska. To ešte nesúvisí s touto nížou, ale s rozsiahlou zrážkovou oblačnosťou nad Alpami a Rakúskom. Avšak oveľa výdatnejšie zrážky prídu počas noci na stredu.

Slovensko sa rozdelí

Tlaková níž rozdelí Slovensko na oblasť, ktorá bude veľmi chladná a na oblasť, kde bude síce teplejšie, ale budú hroziť aj búrky. Bude to preto, že táto tlaková níž bude postupovať priamo cez naše územie, cez stredné Slovensko.

Na západ až severozápad prinesie chladný vzduch a najvyššie denné teploty sa tam budú pohybovať len okolo +5 °C, zatiaľ čo na juhu a východe Slovenska budú maximálne teploty dosahovať aj +10 °C a lokálne aj viac.

 

Vývoj tejto situácie je ešte nejasný v jej severozápadnej oblasti, kde v Česku, Poľsku aj Rakúsku dokonca hrozí aj ďalšie sneženie. Podobne to môže byť aj v Žilinskom a Trenčianskom kraji, kde môže napadnúť sneh aj v nižších polohách.

Či sa tieto prognózy naplnia uvidíme ešte v nasledujúcich hodinách, kedy sa budú predpovede spresňovať. Isté však je, že na západe nás čaká ešte poriadne ochladenie a dážď, na východe a juhu síce teplejšie, ale s búrkami.

Ak chcete sledovať vývoj počasia vo vašom meste, predpoveď nájdete tu. A polohu zrážok môžete pozorovať na našom iRadare.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
25 °C / 10 °C
Florián
Zajtra
Prehánky, búrky
25 °C / 5 °C
Lesana
Pondelok
Prehánky, búrky
23 °C / 5 °C
Hermína
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 6 °C
Monika
Streda
Prehánky
21 °C / 4 °C
Ingrida
Štvrtok
Polooblačno
23 °C / 6 °C
Roland
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd