Teploty v sobotu pôjdu opäť vyššie. Vyskytnú sa aj slabé zrážky

Teploty v sobotu pôjdu opäť vyššie. Vyskytnú sa aj slabé zrážky
Zuzana Macháčová

Piatok odštartoval veľmi teplým počasím. Teploty budú nasledujúce dni stále rásť. Sobota prinesie na niektoré miesta nášho územia slabé zrážky.

Počas piatkového dňa spŕchlo len ojedinele a denné maximá sa vyšplhali do +22 °C. Dnešné počasie bude premenlivé, typicky aprílové, ale denná teplota bude vyššia ako počas včerajška. 

Teploty pôjdu nahor

Cez strednú Európu prechádza od západu jeden frontálny systém za druhým. Aj počas noci zo štvrtka na piatok postupovala cez Slovensko na východ frontálna oblačnosť v sprievode dažďa alebo prehánok. A ďalšia nás zasiahla od severozápadu uplynulú noc. Po jej prechode sa od juhu rozšíri do našej oblasti výbežok tlakovej výše so stredom nad Stredomorím. 

 

Po severnom okraji tlakovej výše k nám začne prúdiť teplý vzduch. Ten dnes vytlačí teplotu na +17 °C až +25 °C. V sobotu zaprší len ojedinele a slabo. Na severe a východe sa očakávajú zrážky častejšie. Vietor bude fúkať len slabo, neskôr najmä od západu až severozápadu v nárazoch do 30 km/h. V ranných hodinách sa v nižších polohách môžu tvoriť hmly. 

Veľmi vysoké teploty boli aj 6. apríla v roku 2016, v Moldave nad Bodvou vtedy namerali až +27,5 °C. Takéto mimoriadne vysoké teploty očakávame u nás až od nedele.

Počasie na sobotu

Na západom Slovensku bude v sobotu prevládať spočiatku veľká oblačnosť, ktorá sa postupne zmenší. Oteplí sa na +22 °C až +25 °C.

Stred krajiny bude mať spočiatku veľkú oblačnosť so zriedkavými slabými zrážkami. Popoludní sa však začne oblačnosť zmenšovať a prevládnu slnečné lúče. Teploty vystúpia od +17 °C až do +23 °C.

 

Na východe bude dnes prevládať veľká oblačnosť, miestami s dažďom alebo s prehánkami. Teplota sa vyšplhá na +17 °C až +21 °C. 

Ak sa chystáte dnes na turistiku, tak obloha bude spočiatku oblačná, lokálne až zamračená s občasnými slabými zrážkami. Na hrebeňoch Tatier treba rátať so snehovými zrážkami. Dobrou správou je, že popoludní oblakov ubudne a vo výške 1 500 m sa oteplí na +9 °C. Aké počasie nás čaká na nasledujúce dni sa dozviete v našej dennej predpovedi počasia

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd