Mimoriadne teplo na Slovensku. Teploty na juhu vystúpili na takmer +17 °C

Veronika Salayová

Dnes máme na Slovensku mimoriadne teplo. Teploty sa od obedňajších hodín dvíhali k dvojciferným číslam, až kým sa nepriblížili k hranici +17 °C, čo je na druhú polovicu februára veľmi vysoká hodnota. 

Dnešné počasie na Slovensku ovplyvňuje tlaková níž ULF, ktorá do strednej Európy prináša mimoriadne vysoké teploty, ale aj silný vietor. Teploty od obedňajších hodín prudko stúpali až k dvojciferným číslam.

Dnešné oteplenie bolo najvýraznejšie na juhozápadnom Slovensku. Teploty sa vyšplhali nad +15 °C, pričom na mnohých miestach sa vyšplhali ešte vyššie. Najteplejšie bolo dnes v Gabčíkove. 

Teplota tu o 15.00 hod. vystúpila až na +16,7 °C, čo na pretrvávajúce zimné ročné obdobie mimoriadne vysoká hodnota. 

Veľmi teplo bolo aj v iných lokalitách Slovenska, napríklad v Slovenskom Grobe +15,8 °C, Hurbanove +16,4 °C, v Kráľovej pri Senci +15,8 °C či v Bratislave-Ivanke +16,2 °C.  

Veľmi vysoké teploty zaznamenali napríklad aj v susednom Rakúsku, kde v Köflach v Štajersku teplota vystúpila až na +19,7 °C. 

Okrem vysokých teplôt aj veľmi veterno

Okrem veľmi vysokých teplôt prevláda na našom území aj veterné počasie, pričom vietor je najsilnejší na horách, ale prechodne počas dnešného dňa zosilnel najmä na západnom Slovensku. 

Vo Vysokých Tatrách vietor v nárazoch podľa Ventusky presiahol rýchlosť až 190 km/h a podľa Ogimet vietor v nárazoch dosiahol na rýchlosť takmer 160 km/h.

Veterno bude až do večerných až nočných hodín, pričom vietor ustane až v nedeľu ráno. Dovtedy sa treba mať v horách na pozore, keďže silný vietor môže páchať škody. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Búrky
23 °C / 5 °C
Viola
Zajtra
Búrky
25 °C / 5 °C
Gertrúda
Pondelok
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Utorok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Zina
Streda
Prehánky, búrky
26 °C / 7 °C
Júlia
Štvrtok
Polooblačno
26 °C / 8 °C
Želmíra
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd