Teploty sa dostali až na +22 °C, čo je najvyššie tento rok. Večer sa však mimoriadne prudko ochladí

Teploty sa dostali až na +22 °C, čo je najvyššie tento rok. Večer sa však mimoriadne prudko ochladí
Peter Minárik

Na našom území sa teploty dostali už oveľa vyššie, ako sa pôvodne očakávalo. Na západnom Slovensku sa teploty aktuálne dostávajú vysoko nad hranicu +20 °C, no takéto teplé počasie netreba podceňovať. Za bránami Slovenska je aktuálne veľmi výrazný front, ktorý prinesie aj prudké ochladenie.

Aktuálne zažívame na našom území veľmi vysoké teploty, ktoré sa šplhajú výrazne nad hranicu +20 °C. Nezvyčajne teplo je na celom našom území, pričom ak by sme aktuálne teploty mali porovnať s dlhodobým normálom pre dnešný deň, tak teploty sú aj o viac ako 10 °C vyššie.

Najteplejšie bolo o 13:00 na západe krajiny, konkrétne v Moravskom Svätom Jáne, kde sa teplota dostala až na +21,9 °C. Druhé najteplejšie miesto je Kuchyňa s +20,9 °C a Holíč s +20,3 °C.

v týchto oblastiach dnes bolo najteplejšie
v týchto oblastiach dnes bolo najteplejšie, zdroj: SHMÚ

Teploty začali výrazne rásť po 12:00, kedy sa v celej severozápadnej časti Slovenska začalo vyjasňovať. Slnečné počasie tak začalo prudko dvíhať teploty.

 

Front prinesie prudké ochladenie

Za studeným frontom sa však začína natláčať veľmi chladná vzduchová hmota, čo aktuálne možno pozorovať už nad Českom. Zatiaľ čo na juhovýchode krajiny je nad +20 °C, tak na severozápade Čiech už klesli teploty pod +10 °C.

mapa aktuálnych teplôt nad Českom
mapa aktuálnych teplôt nad Českom, zdroj: Idokep.hu

Ochladenie dorazí aj na naše územie

Front, ktorý aktuálne začína postupovať cez naše územie prinesie v nadchádzajúcich minútach zhoršenie počasia aj ku nám. Očakávajú sa búrky, silný dážď, no predovšetkým vietor.

Významné však bude aj ochladenie. To už pocítime v noci a ochladenie môže byť v niektorých oblastiach také výrazné, že sa vrátia aj snehové vločky a to konkrétne na sever.

Príchod frontu na naše územie pozorne sledujeme a všetky dôležité informácie nájdete v našom ONLINE prenose TU

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Zajtra
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Zina
Streda
Prehánky, búrky
26 °C / 7 °C
Júlia
Štvrtok
Polooblačno
26 °C / 8 °C
Želmíra
Piatok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Ela
Sobota
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Urban
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd