Teraz k nám vyvrcholí teplý vzduch. Čakajte TRÓPY. V strede týždňa udrú BÚRKY

Teraz k nám vyvrcholí teplý vzduch. Čakajte TRÓPY. V strede týždňa udrú BÚRKY
Peter Minárik

Na našom území začína ďalší, stabilný a slnečný týždeň. Tento týždeň však odštartuje ešte vyššími teplotami, aké sme na našom území zažívali počas uplynulých dní. Počas týždňa však bude teplé a horúce počasie narušené prechodom studeného frontu, ktorý do našej oblasti doženie búrky.

Milovníci letného počasia si v nadchádzajúcich dňoch opäť prídu na svoje. Čaká nás slnečné a veľmi teplé počasie. V strede týždňa postúpi cez naše územie studený front, ktorý preruší vlnu teplého počasia.

Druhá polovica týždňa už bude na našom území oveľa nestabilnejšia ako začiatok týždňa, a tak si exteriérové aktivity naplánujte na prvé dva dni.

Teraz k nám vyvrcholí tropické počasie

Aktuálne počasie aj naďalej ovplyvňuje tlaková výš, ktorej stred sa nachádza nad východnou Európou a zasahuje nielen nad naše územie, ale aj nad Balkán.

Práve vďaka tomu sa do našej oblasti od juhu dostáva teplý vzduch, ktorého prílev do našej oblasti vyvrcholí počas zajtrajšieho dňa. Počítajte tak s veľmi vysokými teplotami.

Nadchádzajúce dva dni budú slnečné. Dnešné teploty sa dostanú na +27 až +32 °C, no zajtra bude ešte teplejšie. V najteplejších oblastiach Slovenska sa môžu teploty dostať k +33 °C. Takéto mimoriadne teplé počasie na našom území skončí v priebehu stredy.

Studený front priženie búrky

Práve v strede týždňa by malo dôjsť k výraznej zmene počasia. Cez našu oblasť totiž začne postupovať studený front a ten dá definitívnu bodku za teplým a slnečným počasím, ktoré sme na našom území v uplynulých dňoch zaznamenávali.

Počasie by sa malo zhoršovať v stredu popoludní. Nad Rakúskom a Českom sa budú tvoriť výrazné búrky, ktoré počas popoludnia a na večer dorazia aj nad západné časti nášho územia.

V priebehu noci by sa mali búrky presúvať smerom na východ. Čaká nás tak búrlivá noc, no oveľa búrlivejší a upršanejší bude na našom území štvrtok. Podrobnosti o blížiacich sa búrkach a čo možno očakávať prinesieme počas dňa.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Žofia
Zajtra
Skoro jasno, búrky
24 °C / 4 °C
Svetozár
Piatok
Dážď
16 °C / 5 °C
Gizela
Sobota
Občasný dážď
23 °C / 5 °C
Viola
Nedeľa
Občasný dážď
23 °C / 5 °C
Gertrúda
Pondelok
Prehánky, búrky
22 °C / 6 °C
Bernard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd