Tešte sa! Čaká nás vlna LETNÉHO počasia, ktorá dostane teploty poriadne vysoko

Tešte sa! Čaká nás vlna LETNÉHO počasia, ktorá dostane teploty poriadne vysoko
Peter Minárik

Letné počasie mieri na naše územie a už v priebehu nadchádzajúcich dní sa dostanú teploty poriadne nahor. Teplý by mal byť už víkend a teploty by mali aj naďalej stúpať.

Aktuálna predpoveď počasia naznačuje, že sa naše územie dočká ďalšej vlny veľmi teplého počasia. Otepľovať sa začína na našom území už teraz a teploty budú v nadchádzajúcich dňoch aj naďalej rásť.

Po prvom letnom víkende, ktorý sme zažili počas Veľkej noci by už ten nadchádzajúcich víkend mal byť opäť letný.

Teplý vzduch sa k nám prebojuje postupne

Nad Európou sa ešte nachádza chladný vzduch, ktorý prináša napríklad do Álp sneženie. Chladný vzduch sa však už od štvrtka začne zohrievať a prúdenie sa zmení na teplé. Teplé prúdenie čaká najskôr predovšetkým západnú Európu, kde sa začne nasúvať teplý vzduch z Afriky. Postupne sa však tento teplý vzduch začne veľmi pomaly dostávať aj nad naše územie.

 

Do konca pracovného týždňa čaká naše územie ešte teplé, jarné počasie, no už v priebehu víkendu dorazí do našej oblasti leto. Teploty by mali stúpať až nad hranicu +25 °C.

Leto príde už v nedeľu

Do začiatku víkendu by sme mali byť vystavení západnému prúdeniu, ktoré k nám prinesie ešte jednotlivé zrážkové vlny. Tie prinesú na Slovensko slabšie zrážky. Očakáva sa preto aj pomerne dosť oblačnosti.

S príchodom víkendu sa začne nad našu oblasť nasúvať výbežok vyššieho tlaku vzduchu, ktorý už na naše územie prinesie stabilnejšie, slnečnejšie a postupne aj teplejšie počasie. Začne sa k nám totiž dostávať teplý vzduch od juhozápadu.

 

Teploty by už v nedeľu mali prekročiť hranicu letného dňa a maximálne teploty by mohli vystúpiť na juhu Slovenska až na +27 °C.

Aj na začiatku budúceho týždňa by na našom území malo pokračovať veľmi teplé počasie, ktoré na naše územie prinesie veľa slnečných lúčov a teploty nad hranicou +25 °C.

Zmena počasia by mala na naše územie doraziť najskôr počas utorka, kedy by cez západnú Európu mal začať postupovať studený front. Ten sa postupne dostane až nad naše územie a ukončí periódu teplého počasia. Čakajú sa búrky a dážď. Predpoveď deň po dni si pozrite TU >>>

 

 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Zamračené
22 °C / 4 °C
Svetozár
Zajtra
Búrky
20 °C / 5 °C
Gizela
Sobota
Búrky
23 °C / 5 °C
Viola
Nedeľa
Búrky
25 °C / 5 °C
Gertrúda
Pondelok
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Zina
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd