Texasom sa prehnala silná búrka. Mnoho obyvateľov zostalo bez elektriny a hlásené sú obrovské škody

Zuzana Macháčová

V utorok sa Texasom prehnala silná búrka. V meste Pasadena bolo vážne poškodených niekoľko budov a polícia hlási veľké škody. Nie je vylúčené, že išlo o tornádo.

Búrka sa v utorok prehnala južnou časťou Texasu. Najhoršie škody boli hlásené v okolí miest Pasadena a Deer Park na okraji Houstonu.

Silný vietor vyvracal stromy, strhával strechy a poškodil elektrické vedenie. Ako informovala CNN, v tomto štáte zostalo v utorok bez elektriny až 100-tisíc obyvateľov.

Zničený útulok a domov dôchodcov

Starosta Pasadeny, Jeff Wagner, v utorok večer potvrdil, že v meste bola zranená jedna osoba. Búrka po sebe zanechala obrovské škody. Dodal, že niektoré budovy sa jednoducho zrútili.

Búrka v Texase, zdroj: Reuters
Búrka v Texase, zdroj: Reuters

Medzi poškodenými budovami v Pasadene a Deer Parku bol aj domov dôchodcov. Škody boli také vážne, že 59 pacientov museli evakuovať.

Silný vietor strhol strechu aj z budovy miestneho útulku pre zvieratá. Dve zvieratá boli ľahko zranené a dobrovoľníci žiadajú obyvateľov, aby sa dočasne ujali svojich zvierat

Josh Bruegger, šéf pasadenskej polície, označil škody za katastrofálne. Taktiež priznal: „Pracujem tu už 25 rokov a toto sú asi najväčšie škody, aké som za svoju kariéru videl."

Varovanie pred tornádom

Hoci to zatiaľ nebolo potvrdené, stanica CNN informovala, že ničenie v Pasadene je podobné tornádu. V utorok platili pre niektoré časti regiónu meteorologické výstrahy, ktoré varovali pred možnosťou výskytu takýchto javov.

Búrky sa presúvali na východ smerom k Louisiane. Na väčšine územia štátu vrátane New Orleans platí výstraha pred nepriaznivým počasím. Podľa meteorologickej služby je možných niekoľko tornád, ktoré môžu byť silné.

Búrka v Texase, zdroj: Reuters
Búrka v Texase, zdroj: Reuters
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd