Tornádo zasiahlo prístav v Bejrúte, kde nedávno došlo k explózii

Bejrút, Libanon Veronika Salayová

Tornádo včera zasiahlo prístavné mesto Bejrút. Zaujímavosťou je, že tornádo pristálo presne na tom mieste, kde v lete došlo k mohutnému výbuchu.

Včera sa nad Stredozemným morom vytvorila morská tromba, ktorá si to zamierila rovno do Bejrútu. Tromba nad morom naberala na intenzite a približovala sa k prístavnému mestu, až nakoniec dosiahla pevninu.

Na pevnine sa sformovalo pomerne silné tornádo, ktoré pristálo rovno v prístave v Bejrúte, kde zmietlo všetko, čo mu prišlo do cesty. Tornádo dokonca vážne poškodilo aj niekoľko budov neďaleko prístavu. 

Je až neuveriteľné, že tento prístav stíha jedna katastrofa za druhou. Zrovna na rovnakom mieste došlo začiatkom augusta k mohutnej explózii, ktorá otriasla celým mestom. 

Prístav sa len pomaly spamätával z explózie a včera ho postihlo ničivé tornádo. Tornádo ihneď vzbudilo záujem vzhľadom na to, že pristálo presne v oblasti, ktoré bolo nedávno poznačené veľkým nešťastím.

Pripomeňme, že 4. augusta v tomto prístave expolodovalo 2750 ton dusičnanu amónneho. Tento výbuch je považovaný za jeden z najsilnejších výbuchov v dejinách ľudstva. Pri explózii zomrelo 192 ľudí a zranilo sa okolo 6000. 

Podľa seizmológov bola intenzita výbuchu porovnateľná so zemetrasením s magnitúdou 4,5. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd