Toto je zoznam 10 najnebezpečnejších PLÁŽÍ na svete. Rozhodne sa tu NIKDY nekúpte

Toto je zoznam 10 najnebezpečnejších PLÁŽÍ na svete. Rozhodne sa tu NIKDY nekúpte
Veronika Salayová

Dovolenkové obdobie sa pomaly rozbieha a my vám prinášame zoznam 10 najnebezpečnejších pláží na svete. Týmto sa radšej na svojej vytúženej dovolenke vyhnite, ak nechcete, aby sa skončila tragédiou. 

Pláž New Smyrna Beach vo Floride sa považuje za miesto, kde sídli obrovská kolónia žralokov. Je to pláž, na ktorej sa vyskytuje najviac útokov žralokov na svete, a štatistiky hovoria, že aj keď ste v jeho vodách plávali a odišli ste bez útoku žraloka, je pravdepodobné, že ste boli vo vzdialenosti do 3 metrov od jedného z nich. 

Pláž Gansbaai v Južnej Afrike: Krásna pláž, ktorá láka turistov, no je plná žralokov. Táto pláž sa označuje ako „hlavné mesto veľkého bieleho žraloka“. 

Pláž smrti v Španielsku (Playa de los Muertos): Ako už samotný názov napovedá, ide o nebezpečné miesto. Keď sa dostanete do mora, dno je veľmi piesočnaté a v kombinácii s prúdmi a silnými vlnami je návrat na pobrežie veľmi ťažký. Často sa tam turisti utopia. 

Pláž Uttakleiv v Nórsku: Táto pláž je zas veľmi nebezpečná svojou nízkou teplotou vody. Región je jedným z najlepších miest na svete, kde môžete vidieť polárnu žiaru, no voda je tu extrémne studená a často tu dochádza k podchladeniam a omrzlinám. 

 

Od týchto pláží čo najďalej

Austrálske pláže na severe: Pláže ako z katalógu na ideálnu dovolenku, avšak na mnohých plážach v Severnom teritóriu žijú tisícky nebezpečných medúz. Priesvitné medúzy s dlhými chápadlami, ktoré môžu byť dlhé až 80 centimetrov, spôsobujú často smrteľné popŕhlenie. 

Pláž smrti v Mexiku: V priebehu rokov si pláž získava na popularite pre svoju nudistickú oblasť s dĺžkou 1,75 km a mnohé prírodné krásy. V okolí je množstvo hotelov, barov a reštaurácií pripravených uspokojiť všetky potreby turistov, no nie je všetko zlato, čo sa blyští. Na pláži v Zapotéci sa hovorí, že to bolo miesto, kde obyvatelia dlhé roky pochovávali svojich zosnulých do mora. Pobrežie je tak plné ľudských pozostatkov. 

Austrálska pláž Cable beach v Bloome: Tento malý austrálsky kútik má všetky predpoklady na to, aby bol pôsobivou oázou, no pre cestujúcich je väčšinu roka úplne uzavretý kvôli prítomnosti nebezpečných krokodílov. Aj za tých pár mesiacov, čo je otvorená, úrady odporúčajú vyhýbať sa tejto pláži ako destinácií na kúpanie.

Pláž Dumas v Indii: Pláž s výrazným malebným nádychom vďaka tmavému piesku sa nachádza pozdĺž Arabského mora v štáte Gujarat v Indii. 21 kilometrov od mesta Surat je to jedna z najobľúbenejších destinácií na juhu regiónu, no zároveň je táto pláž domovom aj smrteľnej kobry kráľovskej. Na túto pláž sa málokto odváži. 

 

Číha tu nebezpečenstvo, ale aj smrť

Morecambe Bay v Anglicku: S celkovou rozlohou 310 štvorcových kilometrov je Morecambe Bay najväčšou oblasťou pohyblivého piesku v Spojenom kráľovstve. Najmä turisti, ktorí túto oblasť nepoznajú, môžu skončiť veľmi zle a z tejto pláže sa už nikdy nevrátia. 

Pláž Darwin v Austrálii: Nachádza sa v Severnom teritóriu v Austrálii a Darwin je hlavným a najľudnatejším mestom regiónu. Hoci jeho tropické podnebie láka ponoriť sa do jeho pláží, ich návštevu si budete musieť dvakrát rozmyslieť, pretože sú tu tisícky smrtiacich medúz, krokodílov, a dokonca aj žralokov. 

Orange beach v Kalifornii: Je to pláž, ktorá je vďaka svojej polohe ľahko dostupná a obklopená reštauráciami, no na každom kroku číhajú jedovaté hady. Každý krok sa tu doslova stáva nebezpečným. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
17 °C / -1 °C
Alojza
Zajtra
Skoro jasno
15 °C / 1 °C
Kvetoslava
Piatok
Oblačno
15 °C / 1 °C
Aurel
Sobota
Skoro jasno
19 °C / -2 °C
Demeter
Nedeľa
Skoro jasno
20 °C / -3 °C
Sabína
Pondelok
Polooblačno
17 °C / -2 °C
Dobromila
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd