Toto môže byť najdlhšia vlna horúčav, varujú meteorológovia. Pocitová teplota vystúpi až na +50 °C. Kde?

Toto môže byť najdlhšia vlna horúčav, varujú meteorológovia. Pocitová teplota vystúpi až na +50 °C. Kde?
Veronika Salayová

Meteorologické leto začalo a teploty sa na severnej pologuli šplhajú poriadne vysoko. S extrémnymi teplotami aktuálne nebojuje iba Európa...

Ako sme viackrát informovali, aktuálne veľká časť Európy zažíva veľmi horúce počasie v dôsledku tepelnej kupoly. Horúčavy však dorazili aj do USA, kde sa teploty taktiež šplhajú vysoko nad +40 °C. 

Od včerajšieho dňa vlna horúčav zasiahla aj mnohé oblasti Spojených štátov. Varovania pred horúčavami boli vydané od pondelka od Chicaga po východné pobrežie, ako aj pre juhozápadné regióny.

Toto varovanie pred vlnou horúčav sa týka až 70 miliónov Američanov. Dokonca na niektorých miestach by táto vlna horúčav mohla byť najdlhšia za posledné desaťročia, uviedla Národná meteorologická služba (NWS).

 

Pocitová teplota v USA bude neznesiteľná

Od dnešného dňa zasiahnu vysoké teploty najmä východné pobrežie vrátane New Yorku, Pensylvánie a Washingtonu. 

Teplota v New Yorku dnes napríklad prekročí +32 °C, no od stredy do piatku to bude ešte horšie a teplomery môžu ukazovať hodnoty až +38 °C, čo sú v týchto lokalitách USA extrémne letné hodnoty.

Vlna horúčav na východnom pobreží USA vyvrcholí v stredu a vo štvrtok, kedy teploty budú atakovať hranicu +45 °C.

Okrem týchto neznesiteľných teplôt bude aj pocitová teplota vysoká. Tá môže byť na hodnote až okolo +50 °C, varujú americkí meteorológovia.

 

Očakáva sa, že rekordy budú prekonané počas stredy a štvrtku v mnohých mestách USA, najviac zrejme na severe Nového Anglicka.

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
17 °C / -1 °C
Alojza
Zajtra
Skoro jasno
15 °C / 1 °C
Kvetoslava
Piatok
Oblačno
15 °C / 1 °C
Aurel
Sobota
Skoro jasno
19 °C / -2 °C
Demeter
Nedeľa
Skoro jasno
20 °C / -3 °C
Sabína
Pondelok
Polooblačno
17 °C / -2 °C
Dobromila
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd