Toto sú NAJTEPLEJŠIE Vianoce v novodobej histórii. V Bratislave namerali takmer +15 °C

Toto sú NAJTEPLEJŠIE Vianoce v novodobej histórii. V Bratislave namerali takmer +15 °C
Peter Minárik

Teploty stúpajú na veľmi vysoké hodnoty, ktoré dokonca prekonávajú rekordy. Na západe ide o najteplejšie Vianoce v novodobej histórii. Teploty sa dostali takmer k +15 °C.

Vďaka prílivu veľmi teplého vzduchu od západu stúpajú teploty na našom území na mimoriadne vysoké hodnoty. Na Slovensku máme nezvyčajné teplo.

Najteplejšie máme aktuálne v Bratislave, kde teploty atakujú hranicu až +15 °C. Ide o najvyššie teploty v histórii.

Na viacerých miestach predovšetkým západného a stredného Slovenska ide o najteplejší 1. sviatok vianočný v novodobej histórii. Teploty zlomili historické rekordy.

Najteplejšie Vianoce

Teplota v na bratislavskom letisku sa dnes dostala až na hodnotu +14,8 °C, čo je podľa záznamov najvyššia teplota minimálne od normatívneho roku 1970.

Doteraz najteplejšie Vianoce boli v roku 2009, kedy bolo v Bratislave nameraných +14,1 °C. Naopak, najchladnejšie Vianoce boli v Bratislave v roku 2001, kedy teplota poklesla len k -14,5 °C.

Aj na ďalších miestach západného Slovenska sa teploty pohybujú od +10 do +15 °C, čo sú rekordné hodnoty.

Vianoce 2023 budú v takomto teplom duchu pokračovať. Aj 2. sviatok vianočný prinesie na naše územie veľmi vysoké teploty, ktoré sa vyšplhajú nad +10 °C.

V dôsledku teplých Vianoc máme povodne

Vysoké teploty roztápajú sneh, ktorý v hojnom množstve napadol počas uplynulých dní. Na viacerých tokoch západného a stredného Slovenska dosahujú rieky úrovne povodňových stupňov.

Stále nám stúpajú takmer všetky rieky s výnimkou Dunaja, ktorý už kulminoval a začína klesať.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
18 °C / 6 °C
Ingrida
Zajtra
Polooblačno
23 °C / 6 °C
Roland
Piatok
Skoro jasno
20 °C / 3 °C
Viktória
Sobota
Polooblačno
21 °C / 4 °C
Blažena
Nedeľa
Prehánky, búrky
22 °C / 7 °C
Pankrác
Pondelok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Servác
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd