TRAGÉDIA: Počas búrky spadol na dvoch ľudí strom, jeden je v umelom spánku

TRAGÉDIA: Počas búrky spadol na dvoch ľudí strom, jeden je v umelom spánku
Ema Bazhaykin

Intenzívne búrky ktoré dnes úradujú v Česku, si už vyžiadali svoju prvú daň. Na dvoch ľudí v Prahe spadol strom, vážne zraneného muža museli lekári uviesť do umelého spánku.

Českom sa dnes od poobedných hodín ženú silné búrky s intenzívnym lejakom, ktoré už stihli napáchať škody. V pražskej ulici U kempinku došlo vo večerných hodinách k pádu stromu na dve osoby. 

Ako informuje Prima CNN, žena utrpela ľahké poranenia, zatiaľ čo 30-ročného muža s mnohopočetnými poraneniami museli záchranári uviesť do umelého spánku. Kvôli búrkam, ktoré dnes prešli Prahou, vyrážali hasiči k 12 udalostiam.

Popadané stromy, obmedzená doprava

V pražskom Braníku v sobotu večer spadol strom na dvoch ľudí. Zhruba tridsaťročný muž má vážny úraz hlavy, žena ľahký úraz tváre, uviedli zdravotnícki záchranári na sociálnej sieti X.

 

Strom spadol na ulici U kempinku. Muž utrpel spolu s vážnym úrazom hlavy aj ďalšie zranenia. Ako informovali záchranári, uviedli ho do umelého spánku, zaistili dýchacie cesty, ošetrili a následne transportovali do traumacentra. Mladú ženu ošetrili s akútnou stresovou reakciou.

V oblasti Prahy a časti Stredočeského kraja sa vyskytujú veľmi silné búrky, pri ktorých môže napršať cez 30 milimetrov za 30 minút. Vlakovú dopravu napríklad zastavil strom spadnutý na koľaje medzi Žvahovom a stanicou Praha-Smíchov. Lanovka v zoo ukončila kvôli silnému vetru prevádzku okolo 18:30 h.

Pražskí hasiči do 20:30 h v súvislosti s búrkou zasahovali u 12 prípadov, ako oznámili na  sieti X . „Prevažne sa jednalo o popadané stromy a vetvy alebo upratovanie vozovky od kamenia. Najviac bola zasiahnutá oblasť Braníka a Modran,“ uviedli.

 

Silné búrky dnes prišli do Česka od západu, spadnuté stromy obmedzili prevádzku na železničných tratiach aj v ďalších krajoch. Výstraha ČHMÚ pred búrkami s prívalovým dažďom, krúpami a silným vetrom platí do jednej hodiny po dnešnej polnoci.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
17 °C / -1 °C
Alojza
Zajtra
Skoro jasno
15 °C / 1 °C
Kvetoslava
Piatok
Oblačno
15 °C / 1 °C
Aurel
Sobota
Skoro jasno
19 °C / -2 °C
Demeter
Nedeľa
Skoro jasno
20 °C / -3 °C
Sabína
Pondelok
Polooblačno
17 °C / -2 °C
Dobromila
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd