Tragédia v Malej Fatre. Matka spadla do rokliny, nešťastie videli jej tri malé deti

Tragédia v Malej Fatre. Matka spadla do rokliny, nešťastie videli jej tri malé deti
Dominik Cenkner

Mimoriadne tragicky sa skončil výlet mladej ženy a jej troch detí do Malej Fatry. Žena spadla do rokliny zo Zbojníckeho chodníka vo Vrátnej doline.

O neštastí informovala Horská záchranná služba. „Prostredníctvom tiesňovej linky 112 sa v sobotu 27.5.2023 skontaktoval s HZS slovenský turista, ktorý nahlásil pád turistky zo Zbojníckeho chodníka v Tiesňavách vo Vrátnej doline.“

„Podľa prvotných informácií padla žena do rokliny a viac nereagovala. Na turistickom chodníku ostali tri malé deti (4,7 a 8 rokov), ktoré neskôr prevzali príslušníci polície,“ dodali záchranári.

Nepomohli pozemní ani leteckí záchranári

Ihneď po oznámení nešťastia smerovali na miesto pozemne záchranári z oblastného strediska Malá Fatra, ale aj vrtuľník zo Žiliny na palube ktorého sa nachádzal záchranár a lekárka. 

Len 38-ročnej Slovenke však už nedokázali pomôcť. „Jej telo bolo nabalené a transportované za pomoci rakúskeho vozíka ku ceste, kde sa dostavila k obhliadke aj lekárka VZZS. Následne bolo transportované ku domu HZS v Štefanovej. Tu bolo po vykonaní nevyhnutnej dokumentácie odovzdané príslušníkom PZ a pohrebnej službe,“ informuje HZS. 

Čo zapríčinilo to, že žena spadla do rokliny bude predmetom ďalšieho vyšetrovania. Aj táto tragédia je pripomienkou toho, že v horách sa treba správať maximálne obozretne.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd