Tragická smrť českého horolezca v Himalájach. Nedostal sa ani do základného tábora

Tragická smrť českého horolezca v Himalájach. Nedostal sa ani do základného tábora
Dominik Cenkner

O českých turistoch v slovenských horách kolujú rôzne vtipy. Vtipná však určite nie je správa z ďalekého Nepálu, kde mal prísť o život český horolezec.

Informáciu priniesol spravodajský web CNN Prima News, ktorému to potvrdili zástupcovia ministerstva zahraničných vecí. O úmrtí českého občana informovala tamojšia turistická polícia honorárny konzulát v Káthmandú.

Ten postúpil správu veľvyslanectva v indickom Dillí. Celá udalosť sa v súčasnosti vyšetruje.

„Pravdepodobný dôvod je pošmyknutie a následný pád,“ povedal hovorca ministerstva zahraničných vecí Daniel Drake. Zastupiteľský úrad podľa neho zisťuje ďalšie informácie.

„Veľvyslanectvo v indickom Dillí vo štvrtok prostredníctvom honorárneho konzulátu v Káthmandu dostalo informáciu od miestnej turistickej polície o úmrtí českého občana v Nepále. K úmrtiu malo dôjsť v stredu v obci Namche, čo je obľúbeným východiskovým miestom pre výstup do základného tábora na Mount Everest,“ doplnil pre český Rádiožurnál Drake. 

V minuloročnej turistickej sezóne zahynulo v zahraničí 139 Čechov a obeťou trestných činov sa stalo 330 občanov Českej republiky. Viac ako 90 Čechov muselo byť podľa Ministerstva zahraničných vecí hospitalizovaných.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd