Tvoria sa prehánky a búrky. Udrelo už niekoľko bleskov

Tvoria sa prehánky a búrky. Udrelo už niekoľko bleskov
Peter Minárik

Tak ako predpovede sľubovali tak počas dnešného dňa sa na našom území vyskytujú prehánky a búrky. Tie už na sever územia priniesli niekoľko desiatok bleskov.

Počasie je pod vplyvom výškovej tlakovej níže, ktorá prináša na naše územie premenlivé počasie. To však moc neplatí o západnom Slovensku, kde je stále prevažne polojasno.

Na strednom a východnom Slovensku je však už viac oblačnosti a tvoria sa početné prehánky.

Najviac zrážok evidujú zrážkomerné stanici v oblasti Spiša a Šariša. Najviac zrážok dnes spadlo v Jakubovanoch pri Sabinove, kde spadlo už viac ako 21 mm zrážok.

Vyskytli sa aj prvé búrky. Blesky udierali na krajnom východe, v okolí Banskej Bystrice, ale najpočetnejšie blesky udreli v oblasti Fatry. Detekcia bleskov spolu zaznamenala už 67 bleskových výbojov.

zaznamenané blesky na našom území, zdroj: blesky.bourky.cz
zaznamenané blesky na našom území, zdroj: blesky.bourky.cz

So zrážkami a s ojedinelými búrkami treba na našom území počítať počas väčšiny dnešného dňa. Najviac zrážok istotne spadne na Spiši, kde sa aktuálne nachádza výraznejšie zrážkové pole, ktoré sa tu stará o výraznejšie a intenzívnejšie zrážky. Aktuálnu polohu zrážok a búrok sledujte na radare.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd