Tvoria sa priamo nad našimi hlavami. Búrky hrozia už aj túto noc

Tvoria sa priamo nad našimi hlavami. Búrky hrozia už aj túto noc
Peter Minárik

Vo vlhkom a dusnom vzduchu sa nad našim územím tvoria početné prehánky a búrky. Tie hrozia aj v priebehu tejto noci. Búrky sa tvoria priamo nad našimi hlavami.

Slovensko dnes zasiahli početné zrážky, ktoré priniesli niekoľko milimetrov. Najvýdatnejšie boli na juhu stredného Slovenska, no najvýdatnejšie zrážky v súvislosti s búrkami sa vyskytli na západe.

V obciach neďaleko Senca sa vyskytli stacionárne búrky, ktoré priniesli desiatky milimetrov zrážok. V obci Nový Život spadlo aj viac ako 80 mm zrážok, čo spôsobilo v obci povodne. Viac sa dočítate TU.

Búrky sa tvoria nad našimi hlavami

Podľa aktuálnych numerických modelov sa búrky a prehánky budú nad našim územím tvoriť aj nasledujúcu noc.

Numerické modely počítajú s tvorbou búrok a prehánok najmä nad západným Slovenskom, čo sa už teraz deje.

Jedna búrka vzniká aktuálne priamo nad Bratislavou, kde sa spustil výdatný lejak. Problémy však hrozia počas celej noci aj v ďalších lokalitách. Búrky sa tak vytvoria priamo nad našimi hlavami. Aktuálnu tvorbu búrok sledujte TU >>>

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd