Ukrajina v týchto dňoch bojuje aj so zlým počasím. Kvôli silnému vetru prišli o život najmenej 3 ľudia

Ukrajina v týchto dňoch bojuje aj so zlým počasím. Kvôli silnému vetru prišli o život najmenej 3 ľudia
Dominik Cenkner

Náš východný sused už 20 mesiacov bojuje proti ruskej agresii. Najnovšie obyvateľov krajiny trápi aj nepriaznivé počasie, ktoré si vyžiadalo aj obete na ľudských životoch.

Traja ľudia zahynuli počas silného vetra v zlom počasí na Ukrajine. Krajinu trápi vojna a ruské útoky na energetickú sústavu, po ktorých sú tisíce ľudí bez elektriny.

Píše o tom TASR, na základe informácií ukrajinských predstaviteľov. Búrky, dážď a silný vietor prišli v čase, keď na Ukrajine rastú obavy z blížiacej sa zimy, pretože Rusko útočí na jej energetickú sústavu a invázia trvá už 20 mesiacov.

„Zlé počasie si vyžiadalo životy troch ľudí - dvoch v Kyjeve a jedného v Kyjevskej oblasti,“ napísal na sociálnych sieťach zástupca šéfa prezidentskej kancelárie Olexij Kuleba. „Niekoľko ďalších ľudí utrpelo zranenia,“ dodal.

Obavy z ďalších útokov na dôležitú infraštruktúru

Kuleba tiež informoval, že bez elektriny je približne 300 000 ľudí. Celkovo v 14 oblastiach Ukrajiny.

Najhoršie je podľa neho zasiahnutá západná Chmeľnycká oblasť. Opakuje sa tak situácia spred roka.

Počas vlaňajšej zimy ruské sily opakovane útočili na ukrajinskú energetickú sústavu. Milióny ľudí ostávali dlhé obdobia bez elektriny, vykurovania a vody.

Kyjev už obyvateľov varoval, že Ukrajina bude zrejme aj túto zimu čeliť intenzívnym ruským útokom, predovšetkým na energetickú sieť.

Podľa predpovedí meteorológov, by sa počasie v krajine malo zlepšiť v nadchádzajúcich dňoch. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd