Ulice mesta pokryla morská pena. Matka príroda sa ozvala

Ulice mesta pokryla morská pena. Matka príroda sa ozvala
Veronika Sádovská

Morská pena pokryla mesto Hampton Beach v Spojených štátoch. V stredu sa do ulíc vyrútili prudké vlny, ktoré poškodili vlnolam a niektoré budovy. V meste bol istý čas vyhlásený výnimočný stav.

V utorok a stredu sa nad Spojenými štátmi prehnala poriadna zimná búrka. V niektorých regiónoch priniesla silné lejaky a v iných snehové búrky a silný vietor. V stredu ráno bolo počasie veľmi nebezpečné najmä na severovýchode krajiny.

Snežné pluhy proti morským vlnám

V obľúbenom letovisku Hampton Beach v štáte New Hampshire sa do ulíc vrútili vlny. Niektoré z hlavných ťahov boli úplne zaplavené. Vo veľkej časti mesta spôsobila ťažkosti morská pena, ktorú priniesli vysoké vlny. Na jeho odstránenie z ciest sa vedenie mesta rozhodlo spustiť snežné pluhy.

„Matka príroda vždy vyhráva," povedal miestnym médiám šéf hamptonskej polície Alex Reno. „Momentálne zisťujeme škody, na niektorých miestach boli pravdepodobne poškodené cesty," dodal.

Ďalší dôstojník uviedol, že policajti spozorovali poškodenie hrádze Hampton Beach a neďalekých rezidencií. V stredu bol v meste istý čas výnimočný stav, na evakuáciu obyvateľov vyzvala aj polícia.

Záplavy vystriedali silný vietor

Stredajšie záplavy prišli v čase, keď sa komunity v Novom Anglicku vysporiadávali so škodami súvisiacimi s vetrom a dažďom, ktoré sa regiónom prehnali cez noc. V Hamptone boli čoskoro vidieť snežné pluhy, ktoré odstraňujú prebytočnú vodu, penu a nečistoty zo zaplavených ciest.

Na niektorých miestach, ako napríklad North Beach, bol pre premávku znovu otvorený aspoň jeden jazdný pruh na Ocean Boulevard, potom, čo sa začínalo zdať, že najhoršie záplavy sa skončili.

Cesty sa podarilo sprejazdniť už v stredu popoludní. Po tomto incidente miestna polícia povedala, že je vďačná, že neboli hlásené žiadne zranenia.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd