Útok žraloka. Turista bol len 10 metrov od brehu

Útok žraloka. Turista bol len 10 metrov od brehu
Zuzana Macháčová

Na britského turistu zaútočil v Trinidade a Tobagu žralok. Muža prevážali na jednotku intenzívnej starostlivosti. K útoku došlo len 10 metrov od brehu.

 K nešťastiu došlo v piatok ráno miestneho času na Tobagu. Ide o menší z dvoch ostrovov, ktoré tvoria karibskú krajinu. Po útoku žraloka úrady v Tobagu uzavreli 7 pláží a morský park. 

Útok žraloka

Tobagské úrady uviedli, že 64-ročný muž je v stabilizovanom stave, ale utrpel vážne zranenia ruky, stehna a brucha a nachádza sa na jednotke intenzívnej starostlivosti. Brit stál po pás vo vode a nevidel žraloka, ktorý k nemu priplával.

Generálny tajomník Trinidadu a Tobaga, Farley Augustine, na piatkovej tlačovej konferencii uviedol, že zranený muž bol na ostrove so svojou manželkou a priateľmi.

Skupina mala odletieť domov v piatok. „Poskytneme rodine všetko, čo v tejto ťažkej chvíli potrebujú," povedal.

Mnoho útokov a úmrtí

Podľa organizácie International Shark Attack File so sídlom na Floride bolo v minulom roku celosvetovo hlásených 69 nevyprovokovaných a 22 vyprovokovaných útokov žralokov, ako aj 14 úmrtí.

K veľkej väčšine útokov žralokov v regióne dochádza severnejšie, v strednom Karibiku a pri východnom a južnom pobreží USA.

Za posledných 20 rokov boli južne od Tobaga hlásené len dva útoky žralokov, pričom k žiadnemu z nich nedošlo menej ako 300 kilometrov od samotného ostrova, píše britská stanica BBC.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
20 °C / 3 °C
Viktória
Zajtra
Polooblačno
21 °C / 4 °C
Blažena
Nedeľa
Prehánky, búrky
22 °C / 7 °C
Pankrác
Pondelok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Servác
Utorok
Prehánky
20 °C / 7 °C
Bonifác
Streda
Polooblačno
25 °C / 7 °C
Žofia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd