Utorok prináša veľmi mrazivé ráno. Počas dňa nás zohrejú slnečné lúče

Utorok prináša veľmi mrazivé ráno. Počas dňa nás zohrejú slnečné lúče
Zuzana Macháčová

Zobúdzame sa do veľmi chladného utorkového rána. Teploty na niektorých miestach klesli veľmi nízko. Počas dňa sa môžeme tešiť na hrejivé slnečné lúče. 

Počasie na začiatku nového pracovného týždňa nás privítalo nielen slnečnými lúčmi, ale aj rannými mrazmi. Na severe a severovýchode dokonca aj snežilo. 

Počasie počas pondelka ovplyvňoval okraj tlakovej výše, ktorý k nám v chladnejšom vzduchu zasahoval od severu. Zároveň viacej oblačnosti priniesla na sever a severovýchod tlaková níž, ktorá sa nachádza vo vyšších hladinách ovzdušia nad Ukrajinou. Dnes sa situácia výraznejšie nezmení, takže aj počasie bude veľmi podobné tomu pondelkovému. 

Mrazivá noc

Aj táto noc bola veľmi mrazivá a potrápila najmä ovocinárov v južných okresoch. Na Skalnatom plese ráno klesla teplota na -11 °C, v Uhrovci na -5,7 °C, Trenčíne -4 °C a v Telgárte na -3,3 °C. Avšak najchladnejšie bolo Lomnickom štíte, kde teplota klesla až na -13,9 °C.

 


Keďže k nám bude aj počas dnešného dňa prúdiť od severu chladný vzduch, tak aj utorkové teploty vystúpia maximálne len na +4 °C až +12 °C. Zrážky sa vyskytnú len minimálne a vietor bude fúkať od severu rýchlosťou do 25 km/h. 

Počasie na utorok

Na západnom Slovenku bude utorok prevažne slnečný. Teplota sa vyšplhá od +9 °C až na +12 °C. Avšak pozor, z rána sa lokálne môžu vyskytnúť aj hmly. 

Na strednom Slovensku bude tiež z rána v údoliach hmlisto alebo nízka oblačnosť. Po ich rozplynutí bude po celý deň zväčša slnečno. Teplota vystúpi na +4 °C až +7 °C, na juhu do +11 °C. 

Aj na východe našej krajiny bude len malá oblačnosť, na severovýchode prechodne zväčšená, a tam sa môžu lokálne vyskytnúť aj snehové vločky. Teplota vystúpi od +6 °C do +9 °C. 

Ak sa chystáte na hory, tak tam utorok bude zväčša slnečný, len lokálne má byť viacej oblačnosti s možným výskytom snehových zrážok. Vo výške 1 500 m n. m. bude okolo -4 °C.

 


 V tomto týždni nás privíta z astronomického hľadiska, 20. marca jar. Hneď 22. marca budeme oslavovať svetový deň vody a 23. marca svetový deň meteorológie.

Jedna z pranostík k dnešnému meninovému oslávencovi Jozefovi hovorí: Svätý Jozef s tvárou milou, lúči sa so zimou dlhou. A dnes sa nám oslávenec Jozef naozaj postará o príjemné, prevažne slnečné počasie. Viac o vývoji počasia na nasledujúce dni sa dozviete v našej dennej predpovedi počasia. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Zajtra
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Zina
Streda
Prehánky, búrky
26 °C / 7 °C
Júlia
Štvrtok
Polooblačno
26 °C / 8 °C
Želmíra
Piatok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Ela
Sobota
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Urban
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd