Utorok prinesie pokojnejšie počasie. Od zrážok si nateraz oddýchneme

Utorok prinesie pokojnejšie počasie. Od zrážok si nateraz oddýchneme
Zuzana Macháčová

Počasie sa na začiatku týždňa začalo upokojovať. Aj počas utorok bude situácia rovnaká. Pozor, na horách hrozí vietor o sile víchrice. 

Nedeľný lokálny a vytrvalý dážď priniesol na mnohých tokoch výrazné zvýšenie vodných hladín. Našťastie, v pondelok sa situácia začala upokojovať a stabilizovať a dobrou správou je, že výdatnejšie zrážky nateraz neočakávame.

Zrážky na naše územie priniesol zvlnený studený front, ktorý sa odsúva na východ mimo nášho územia. Za týmto frontom sa k nám začal od juhozápadu rozširovať výbežok tlakovej výše a práve ten sa postará o zlepšenie situácie. 

Po severnom okraji tejto tlakovej výše k nám začne prúdiť o niečo čerstvejší vzduch, ale maximálne hodnoty zostanú počas utorka v intervale od +3 °C do +13 °C. 

 

Zrážky sa na našom území vyskytli ešte počas noci, no cez deň ich už očakávame len ojedinele. Vietor dnes bude fúkať od severozápadu rýchlosťou do 30 km/h, v nárazoch okolo 45 km/h a na severe až do 65 km/h. 

Počasie v utorok

Na západnom Slovensku bude v utorok premenlivá, väčšinou malá oblačnosť. Teplota sa bude pohybovať od +8 °C do +11 °C. 

Aj stredné Slovensko čaká spočiatku zamračené počasie aj s ojedinelými slabými zrážkam a rannou hmlou, ale dobrou správou je, že k večeru sa obloha postupne vyjasní. Teplota sa vyšplhá od +3 °C do +12 °C. 

Na východe našej krajiny bude tiež najskôr viacej oblačnosti s možnosťou výskytu slabých zrážok. Aj tu sa neskôr počasie umúdri a vyjasní sa. Teplota sa bude pohybovať od +5 °C do +10 °C. Pozor, v severných okresoch bude veľmi veterno. 

Pozor na silný vietor

Ak sa chystáte na hory, tak tam bude spočiatku tiež veľa oblakov, z ktorých bude miestami aj slabo snežiť a na podhorí pršať. Postupne aj tu sa počas dňa vyčasí, no taktiež pozor na silný a nepríjemný vietor.

 


Od cca 1 000 m n. m. sa miestami očakáva výskyt vetra, ktorý dosiahne krátkodobo v nárazoch rýchlosť 110  až 125 km/h, t.j. víchrica. Vo výške 1 500 m sa budú teploty pohybovať okolo -3 °C. 

Situácia v počasí bude teda podobná ako počas pondelka. Avšak, ako sme spomínali, dnes sa pridá vietor, ktorý môže pocitovú teplotu znížiť, preto vám teplejšie oblečenie na škodu určite nebude. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd