Už je to tu. Búrky sa rozbehli na východe Slovenska

Už je to tu. Búrky sa rozbehli na východe Slovenska
Zuzana Macháčová

Ani dnes si od búrok neoddýchneme. Búrková činnosť sa vytvorila na východe Slovenska. Čo nás dnes čaká?

Cez naše územie postupuje smerom k východu studený front, ktorý prináša búrky. Tie sa začali tvoriť krátko pred 12:00 hod na juhovýchode a severovýchode Slovenska.

Búrky na východe

Dnešné búrky sú sprevádzané predovšetkým výraznejšími zrážkami. Ďalšie nebezpečnejšie sprievodné javy dnes neočakávajte.

 

Búrková činnosť je bleskovo aktívna a doteraz udrelo cez 2 800 bleskových výbojov. Búrok bude postupom času pribúdať a budú sústredné najmä na východ nášho územia. 

Výrazne sa ochladí

Za studeným frontom, ktorý postupuje cez naše územie, sa však od severozápadu začal dostávať chladnejší vzduch a na teploty, ktoré sme zažívali počas víkendu, môžete zabudnúť.

Dnes sa ešte teploty môžu dostať nad hranicu +30 °C v oblasti Východoslovenskej nížiny, no na severozápade bude len okolo +20 °C. Avšak búrky tak ochladia vzduch aj na východe, kde sa bude tiež konečne lepšie dýchať.

 

Pri búrkach prechode zosilnenie aj vietor. Ten v nárazoch bude dosahovať aj viac ako 30 km/h. Vývoj búrkovej činnosti môžete sledovať na našom iRadare.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
17 °C / -1 °C
Alojza
Zajtra
Skoro jasno
15 °C / 1 °C
Kvetoslava
Piatok
Oblačno
15 °C / 1 °C
Aurel
Sobota
Skoro jasno
19 °C / -2 °C
Demeter
Nedeľa
Skoro jasno
20 °C / -3 °C
Sabína
Pondelok
Polooblačno
17 °C / -2 °C
Dobromila
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd