Už začali zúriť prvé masívne lesné požiare. To mesto museli evakuovať

Už začali zúriť prvé masívne lesné požiare. To mesto museli evakuovať
Veronika Salayová

V Kanade už vypukli prvé rozsiahle lesné požiare, ktoré prinútili aj evakuovať jedno celé mesto v Britskej Kolumbii.

Masívny lesný požiar prinútil tisíce ľudí utiecť zo svojich domovov. Na západe Kanady v Britskej Kolumbii opäť zúria masívne lesné požiare.

Úrady nariadili evakuáciu mesta Ford Nelson, kam to mali lesné požiare namierené. Spolu až 4 700 ľudí muselo opustiť mesto.

Požiar sa cez víkend rozšíril na takmer 41 štvorcových kilometrov a kanadskí hasiči počas včerajšieho dňa hasili plamene na hraniciach tohto mesta. Požiar zatiaľ nespálil žiadny dom, no aj napriek tomu sú hasiči obozretní.

 

Na boj s požiarom sa používajú vrtuľníky a buldozéry, zatiaľ čo väčšina pozemných posádok sa zameriava na ochranu pozemných štruktúr.

Požiare komplikuje silný vietor

Požiaru však napomáha aj silný vietor, ktorý môže situáciu ľahko skomplikovať. Očakáva sa, že vietor bude v tejto oblasti fúkať na západ aj nasledujúci deň alebo dva.

Provinčný minister núdzového manažmentu uviedol, že sucho pretrváva od minulého roka a nepredpokladajú žiadne dažde, takže extrémne sucho bude pokračovať aj naďalej.

 

Veľké lesné požiare boli v týchto dňoch hlásené aj v provincii Alberta, ktorá na východe hraničí s Britskou Kolumbiou. Len minulý rok zasiahli Kanadu lesné požiare bezprecedentného rozsahu.

Vládni predstavitelia vyjadrili aj obavu z toho, že sa situácia ohľadom minuloročných rekordných požiarov zopakuje. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd