Užívame si krásnu slnečnú sobotu. Už o pár hodín však príde ZMENA

Užívame si krásnu slnečnú sobotu. Už o pár hodín však príde ZMENA
Ema Bazhaykin

Na Slovensko po nekonečných daždivých dňoch konečne zavítalo príjemné teplé počasie, vďaka ktorému sme si mohli užívať slnečnú sobotu bez jediného mráčika na celom území Slovenska. To sa však čoskoro s príchodom večerných hodín zmení.

Počasie na našom území bude ovplyvňovať studený front, ktorý prinesie už dnes večer od západu vlnu búrok. Po letnom a teplom počasí sa tak dnes večer začne počasie zhoršovať.

Oblačnosť sa vo večerných hodinách začne nasúvať od západu z Rakúska a postupne dorazia prehánky a búrky.

Prvé prehánky a búrky sa objavia na krajnom západe. Následne sa do polnoci rozšíria búrky nad väčšinu západného Slovenska, severozápadného Slovenska a v skorých ranných hodinách sa zrážková činnosť bude sústreďovať nad stredným Slovenskom.

 

Od večera platí výstraha prvého stupňa

Na západnom, severnom a strednom Slovensku hrozia večer búrky. Môžu byť sprevádzané prudkým lejakom, krúpami a nárazovým vetrom. V súvislosti s tým je vydaná výstraha prvého stupňa pred búrkami a prívalovými dažďami.

Výstraha platí pre celý Bratislavský, Trenčiansky a Trnavský kraj. Tiež vo viacerých okresoch Žilinského a Nitrianskeho kraja a v okresoch Žarnovica a Žiar nad Hronom. Predbežne potrvá do ranných nedeľných hodín. 

 

Ochladenia sa báť nemusíme

Teplé, letné počasie sa očakáva aj v nadchádzajúcich dňoch napriek búrkam, ktoré nás večer čakajú. V nedeľu môže byť na severozápade o čosi chladnejšie ako v sobotu, ale do zvyšných regiónov Slovenska sa chladnejší vzduch nedostane.

Studený front, ktorý prinesie už večer od západu vlnu búrok, totiž neprejde celým našim územím a priamo nad Slovenskom sa rozpadne.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
17 °C / -1 °C
Alojza
Zajtra
Skoro jasno
15 °C / 1 °C
Kvetoslava
Piatok
Oblačno
15 °C / 1 °C
Aurel
Sobota
Skoro jasno
19 °C / -2 °C
Demeter
Nedeľa
Skoro jasno
20 °C / -3 °C
Sabína
Pondelok
Polooblačno
17 °C / -2 °C
Dobromila
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd