V blízkosti Karlovej Vsi a Záhorskej Bystrice sa objavili diviaky

Bratislava Veronika Salayová

Diviaky sa opäť pohybujú v blízkosti bratislavských obydlí. Táto divá zver sa objavuje v okolí mestských častí každý rok.

O diviakoch v intraviláne mestských častí informujú na svojich sociálnych sieťach Karlova Ves aj Záhorská Bystrica. 

Samospráva Karlovej Vsi už na základe podnetov požiadala štátne i mestské lesy o riešenie zvýšeného výskytu diviačej zveri v katastri mestskej časti. „Situáciu budú riešiť individuálne odstrelom, ale zároveň požiadali o spoluprácu aj verejnosť,“ informuje mestská časť Karlova Ves.

Samospráva zároveň upozorňuje najmä na lokality Kráľovej hory, Silvánskej i Púpavovej ulice a Líščieho údolia. Občanov žiadajú, aby nenechávali na týchto miestach zvyšky potravy.

Množstvo podnetov o výskyte divej zveri v intraviláne na Donskej a Hargašovej ulici eviduje aj Záhorská Bystrica. Výskyt divej zveri v blízkosti či priamo v areáli sídlisk riešia mestské časti hraničiace s lesom každý rok.

V máji 2019 dostali bratislavské mestské lesy povolenie na mimoriadny odstrel premnožených diviakov na nepoľovných plochách v karloveských lokalitách Staré grunty, Líščie údolie a Sitina. 

V apríli 2018 sa dokonca diviak objavil aj v centre Bratislavy. Video ho zachytilo, ako pobehuje po Dunajskej ulici

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd