V Bratislave výrazne prší. O chvíľu udrú na Slovensko aj búrky

Peter Minárik

Počasie na Slovensku aj naďalej ovplyvňuje studený front, ktorý sa nad našim územím vlní a na ňom sa tvoria jednotlivé zrážkové vlny. Ďalšie výdatné zrážky, ako aj búrky čakajú Slovensko už o niekoľko hodín.

Aj v uplynulých hodinách zasiahli naše územie búrky. Tie sa počas nočných hodín vyskytli napríklad na Gemeri, či v okolí Bratislavy. Práve v oblasti Bratislavy a krajného juhozápadu od rána celkom výrazne prší.

Najviac zrážok priniesli nočné búrky, predovšetkým do severných častí Bratislavy, ako aj do južných častí okresu Malacky. V Záhorskej Bystrici a v Lamači spadlo za dnešný deň od 40 do 60 mm zrážok. Rekordmanom je Stupava, kde podľa zrážkomerných staníc spadlo už 70 mm.

Aj v týchto chvíľach sa najvýraznejšie zrážky vyskytujú na západnom Slovensku. Z oblasti Šamorína, cez Bratislavu až nad Záhorie postupuje výraznejší dážď, ktorý tu už niekoľko hodín prináša zrážky a pršať by malo minimálne do poludnia. Na zvyšku územie čakajte búrky.

Búrlivo bude najmä popoludní

Studený front, ktorý sa vlní nad našim územím bude ja naďalej čerpať z vlhkého a instabilného vzduchu, v ktorom sa budú tvoriť prehánky a búrky a to predovšetkým počas dnešného popoludnia.

Búrky sa očakávajú na celom našom území, ale predovšetkým na strednom Slovensku a v horských oblastiach nášho územia.

Hlavným nebezpečným sprievodným javom bude aj počas dnešného dňa prívalový dážď, ktorý môže vyvolať aj lokálne povodne, ktoré by mohli páchať škody a spôsobovať problémy rovnako ako počas včerajšieho dňa.

Počasie sa zlepší až cez víkend

Búrky sa na našom území očakávajú aj v piatok. Výrazne ich ubudne v sobotu, kedy sa očakávajú len ojedinele a to predovšetkým na východe nášho územia. Studený front sa začne rozpadať a to zmení charakter počasia.

Od západu sa totiž začne nad naše územie nasúvať tlaková výš, ktorá prinesie počas dňa prevažne jasné až polooblačné počasie.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd