V Českom Švajčiarsku znova horí. Požiar je v ťažko dostupnom teréne

V Českom Švajčiarsku znova horí. Požiar je v ťažko dostupnom teréne
Veronika Sádovská

Hasiči včera vyrazili hasič požiar v nedostupnom teréne v Národnom parku České Švajčiarsko. Len pár kilometrov od minuloročného rozsiahleho požiaru.

V Národnom parku České Švajčiarsko včera popoludní vypukol požiar. Lokalizovaný bol v ťažko dostupnom teréne, kde sa dá dostať len pešo. Informovali o tom hasiči Úsťanského kraja na sociálnej sieti X (twitter).

Požiar na takmer nedostupnom mieste

Horieť začal lesný porast na vrchole skaly na ploche približne 50 krát 50 metrov. Požiar pomáhal hasiť vrtuľník s bambi vakom.

"Šesť jednotiek vyrazilo do Jetřichovíc, kde horí lesný porast na ploche 50x50 na vrchole skaly, nad turistickou červenou. Na miesto bol povolaný vrtuľník," napísali hasiči.

Podľa hovorcu národného parku Tomáša Salova ide o takmer nedostupné miesto. Akákoľvek iná technika ako vrtuľník sa tam nedostane.

Blízko je lokalita minuloročného rozsiahleho požiaru

Tento požiar vypukol len 5 kilometrov vzdušnou čiarou od minuloročného rozsiahleho požiaru. Bol to najväčší požiar v českej histórii.

Zasahovalo pri om 6 000 hasičov so 400 kusmi hasičskej techniky. Uhasiť sa ho podarilo po 20 dňoch.

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd