FOTO: V husto obývanej oblasti USA sa prehnalo ničivé tornádo. Zabilo 6 ľudí

FOTO: V husto obývanej oblasti USA sa prehnalo ničivé tornádo. Zabilo 6 ľudí
Veronika Salayová

Až 6 ľudí zahynulo a vyše 20 utrpelo zranenia po tornáde, ktoré sa počas soboty prehnalo centrom amerického štátu Tennessee.

Silné búrky, ktoré sa v sobotu prehnali centrálnym Tennessee, vyprodukovalo aj tornádo, ktoré sa prehnalo husto obývanou oblasťou. Tornádo zabilo spolu až 6 ľudí a zranili viac ako 20 ľudí. Tornádo vážne poškodilo aj budovy v mnohých mestách štátu.

Traja ľudia vrátane dieťaťa zomreli po tornáde, ktoré zasiahlo okres Montgomery severne od Nashvillu neďaleko štátnej hranice Kentucky, uviedli predstavitelia okresu v tlačovej správe. Pohotovostné operačné stredisko v Nashville zaznamenalo ďalšie tri úmrtia.

Národná meteorologická služba vydala v sobotu popoludní a večer varovanie pred tornádami pre viaceré oblasti v strednom Tennessee vrátane Clarksville, častí Nashvillu, Madisonu, Hendersonville a Gallatinu. 

Škody sú obrovské

Fotografie zverejnené hasičským zborom v Clarksville na sociálnych sieťach ukazujú zničené domy s troskami rozsypanými na trávnikoch, prívesom traktora otočeným na bok na diaľnici alebo odtrhnuté celé steny budov.

Podľa Poweroutage, ktorá sleduje výpadky elektrickej energie v USA, zostalo k sobotňajšiemu večeru bez prúdu viac ako 150 000 obyvateľov Tennessee.

„Toto je smutný deň pre našu komunitu. Modlíme sa za tých, ktorí boli zranení a stratili svojich blízkych alebo svoje domovy,“ povedal starosta okresu Montgomery Wes Golden, ktorého citovala agentúra Reuters.

Starosta na záver dodal, že tí, ktorí potrebujú prístrešie alebo iné formy pomoci, ho môžu získať v miestnej škole a kostole.

Fotografie z miesta ukazujú ničivú spúšť po tornáde. Nájdete ich vo fotogalérii pod článkom. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd