V Jasnej spadlo už viac ako 60 mm, no v podobe dažďa. Na svahoch to vyzerá ako na konci sezóny

V Jasnej spadlo už viac ako 60 mm, no v podobe dažďa. Na svahoch to vyzerá ako na konci sezóny
Peter Minárik

Od polnoci sužuje oblasť Nízkych Tatier intenzívny lejak, ktorý dvíha vodné toky. Napriek tomu sa však našli jedinci, ktorí aj v tomto nepriaznivom čase lyžujú, no v lyžiarskom stredisku to vyzerá skôr ako keby končila sezóna.

Už viac ako 60 mm zrážok spadlo od polnoci v našom najväčšom lyžiarskom stredisku v Jasnej a aktuálne predpovede naznačujú, že do polnoci spadne ďalších až takmer 80 mm. Za dnešný deň tak môže v oblasti Nízkych Tatier spadnúť okolo 140 mm.

Pozitívnou správou by bolo, keby takéto množstvo zrážok spadlo vo forme snehu, no bohužiaľ hranica sneženia leží vysoko a sneží len a Chopku.

V nižších nadmorských výškach pomerne intenzívne leje a na svahoch to aktuálne vyzerá skôr ako na jar. 

 

Napriek tomu sa našli odvážlivci, ktorí aj napriek výdatnému lejaku lyžujú. Počasie je však veľmi nepríjemné a na rovinatejších svahoch dokonca ležia kaluže vody.

Situácia na našich horách je žalostná. Nebyť umelého zasnežovanie, tak sú všetky naše lyžiarske strediská na začiatku februára zatvorené.

 


 

Prírodného snehu je absolútne minimum a zažívame najmenej snehu za uplynulé roky.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd