V Korytnici vyhlásia mimoriadnu situáciu. Most je v dôsledku zrážok vážne poškodený

V Korytnici vyhlásia mimoriadnu situáciu. Most je v dôsledku zrážok vážne poškodený
Veronika Salayová

Na moste v kúpeľnej osade Korytnica v okrese Ružomberok vyhlásia mimoriadnu situáciu. Most vo veľmi zlom stave v dôsledku predchádzajúcich výdatných zrážok. 

Na moste v kúpeľnej osade Korytnica v okrese Ružomberok vyhlásia mimoriadnu situáciu, informovala hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Eva Lacová pre TASR s tým, že most je znehodnotený a je vo veľmi zlom stave. Nachádza sa na jedinej prístupovej komunikácii do miestnej časti Korytnica.

Vplyvom výdatných zrážok došlo vo februári k podmytiu a zatopeniu mosta. Po opadnutí hladiny potoka Korytnica ho podrobili statickému posúdeniu, informuje slovenská agentúra.

Most už nie je bezpečný

„Mostný zvršok je zdegradovaný, je potrebné ho odstrániť a vybudovať nový, spolu s rímsou a zvodidlami. Počas najbližších dní zvoláme krízový štáb, na ktorom budeme informovať o výsledkoch statického posúdenia a vyhlásená bude mimoriadna situácia,“ potvrdila riaditeľka odboru dopravy Úradu ŽSK Gabriela Tisoňová.

 



Na mieste už pracovníci robia prvé záchranné a zabezpečovacie práce, a plánuje sa s vybudovaním náhradného premostenia, ktorého stavba potrvá približne dva až tri týždne.

Čas premostenia však bude závisieť aj pod počasia. „V závislosti od klimatických podmienok, keďže v tomto období je obrovský spád dažďových zrážok,“ doplnila Tisoňová.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd