V Košiciach čakali na červenú a zrazu to prišlo. VIDEO zachytilo nebezpečenstvo počasia

Peter Minárik

Intenzívne búrky už niekoľko dní sužujú Slovensko a prinášajú množstvo nepríjemných problémov. Zaznamenali sme vytopené obce, no problémy spôsobil aj silný vietor, ktorý zatiaľ najväčšie škody napáchal na východe.

Uplynulé dni sužujú naše oblasti silné búrky, ktoré sú lokálne aj výraznejšie. Jedná sa predovšetkým o orografické búrky z tepla, ktoré sa tvoria predovšetkým v oblasti hôr. Tieto búrky prinášajú predovšetkým prívalové zrážky.

Zaznamenali sme však aj vytvorenie búrkových systémov, ktoré potrápili ako západ, tak aj východ. Nové video z metropoly východu zachytilo skazu, ktorá sa minulý týždeň vyskytla v centra Košíc a ukazuje, akú silu môže mať nečakaný poryv vetra. Zázrakom sa nikomu nič nestalo.

 

Nebezpečné počasie bez zranení

V piatok sa nad severným Maďarskom sformoval búrkový systém, ktorý následne postupoval cez Košice a potom ďalej na sever. Prehnal sa hneď niekoľkými časťami východného Slovenska, no najintenzívnejšie prejavy mal v metropole východného Slovenska.

Meteorologické stanice zaznamenali poryvy vetra o sile až 80 km/h. Náhly poryv vetra zachytáva aj video z centra Košíc.

Vodiči počas blížiaceho sa búrkového systému čakali na červenú, keď zrazu prudký náraz vetra vyvrátil strom a ten spadol do križovatky, pričom so sebou strhol trolejové vedenie.

 

Silný vietor si vyžiadal len škody na trolejovom vedení a vodičom sa zázrakom nič nestalo. Ak by vodiči mali v tom čase zelenú, všetko mohlo skončiť oveľa horšie.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd