V Maďarsku, v Chorvátsku aj v Srbsku bude vo štvrtok cez +40 °C

Peter Minárik

Vlna horúčav v našej oblasti vrcholí. Najteplejšie bude v mnohých okolitých krajinách počas zajtrajšieho dňa. Teploty by mohli atakovať až hranicu +40 °C.

Európu čaká mimoriadne teplý štvrtok, ktorý bude prinášať do našej oblasti teplotné rekordy. Na Balkáne, či dokonca aj v susednom Maďarsku bude extrémne teplo.

Doteraz najteplejším dňom bol dnešný deň, kedy sa teplota v Somotore, na juhovýchode nášho územia dostala na +36,5 °C.

Počas štvrtka bude na Slovensku ešte teplejšie. Ortuť teplomera by sa mala vyšplhať až k hodnotám okolo +37 až +38 °C. Táto teplota hrozí v Podunajskej nížine a vo Východoslovenskej nížine.

Ešte o čosi teplejšie bude južne od Slovenska. Napríklad Maďarsko bude Slnko poriadne rozpaľovať. Teploty budú prekonávať hranicu +38 °C, no na juhu krajiny môžu teploty prekonať až hranicu +40 °C.

Štyridsiatky sa očakávajú aj v Chorvátsku, v Srbsku, či v Bosne a v Hercegovine. Ojedinele by teploty mohli pokoriť až hodnotu +42 °C.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
17 °C / -1 °C
Alojza
Zajtra
Skoro jasno
15 °C / 1 °C
Kvetoslava
Piatok
Oblačno
15 °C / 1 °C
Aurel
Sobota
Skoro jasno
19 °C / -2 °C
Demeter
Nedeľa
Skoro jasno
20 °C / -3 °C
Sabína
Pondelok
Polooblačno
17 °C / -2 °C
Dobromila
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd