V Maďarsku vyhlásili najvyšší stupeň výstrahy pred vetrom. Namerali už 111 km/h

Veronika Salayová

Okrán Pit od skorých ranných hodín chytá druhý dych a začína v strednej Európe vystrájať. Na Slovensku aj v Maďarsku platia výstrahy najvyššieho stupňa.

Od skorých ranných hodín je v strednej Európe mimoriadne veterno. Okrán Pit v týchto chvíľach prináša veľmi vetrené počasie, ktoré bude páchať mnohé škody nielen na Slovensku, ale aj v susedných krajinách. 

Na Slovensku začína byť situácia nebezpečná. Polícia v Žilinskom kraji vyzýva vodičov, aby ak nemusia do oblasti necestovali, pretože padajú stromy a fúka silný nárazový vietor. V prípade, že sa cestovať musíte, majte vo vozidle dostatok tekutín a jedla, teplého oblečenia a plnú nádrž, radí polícia.

Situácia je vážna aj v Maďarsku

Extrémny vietor fúka aj na severozápade Maďarska, kde vyhlásili najvyšší stupeň varovania pred silným vetrom. V okolí Balatonu bol vydaný červený poplach najvyššieho stupňa až pre 10 okresov.

Výstrahy pred silným vetrom počas soboty. Zdroj: Országos Meteorológiai Szolgálat
Výstrahy pred silným vetrom počas soboty. Zdroj: Országos Meteorológiai Szolgálat

Severne od jazera Balaton dnes ráno zaznamenali rýchlosť vetra až 111 km/h, informuje maďarská meteorologická služba.

Orkán Pit v strednej Európe skrotne až v popoludňajších hodinách. Dovtedy sa treba mať na pozore. Všetky aktuálne informácie o orkáne sledujeme ONLINE

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Zajtra
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Polooblačno
25 °C / 5 °C
Lea
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd