V nedeľu popoludní v Nemecku zrejme zosadlo tornádo. Napovedajú tomu spôsobené škody

Dominik Cenkner

Nedeľné búrky, ktoré sa prehnali časťou Nemecka zrejme vyprodukovali aj tornádo. To malo zosadnúť v spolkovej krajine Hesensko.

V spomínanej spolkovej krajine po búrke zaznamenali viacero škôd, ktoré zodpovedajú tornádu. To malo zosadnúť v mestskej časti Gießenu. 

Záber či zábery na prípadné tornádo nie sú aktuálne k dispozícii. Avšak v oblasti sa nachádzajú popadané stromy či odlomené veľké konáre. 

Ako ukazujú zábery z miestneho hasičského zboru, jedna budova kompletne prišla o strechu. Poškodených bolo aj niekoľko ďalších domov. 

Možné tornádo preverujú odborníci

Silný vietor mal tiež porozhadzovať tehly a zmiesť niekoľko plechových stien. Trosky potom ležali desiatky metrov ďaleko a roztrúsené po poliach. 

Z oblasti nehlásia žiadne zranenia. Hasiči v súvislosti s počasím zaznamenali 14 výjazdov. 

To, či v Hesensku skutočne zosadlo tornádo, teraz budú preverovať odborníci. Vzor poškodenia však podľa nich jasne poukazuje na tornádo. 

Nedeľné búrky v Európe

Búrky okrem Hesenska zasiahli aj ďalšie časti Nemecka, a to najmä na juhu krajiny. Udrelo pri nich niekoľko stoviek bleskov. 

Výskyt búrok v Európe v nedeľu 26. marca, zdroj: blitzortung.org
Výskyt búrok v Európe v nedeľu 26. marca, zdroj: blitzortung.org

Okrem Nemecka sa búrky v nedeľu vyskytli aj v ďalších  európskych krajinách vrátane Slovenska. Žiadne väčšie škody však nespôsobili.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd