V nedeľu sa opäť vyskytnú búrky. Pozrite si kde a kedy

Ľubomír Franko

V priebehu nedele očakávame na Slovensku ďalšie búrky. Vyskytnú sa na viacerých miestach a prinesú najmä prívalové zrážky.

Počas soboty sa vyskytli prehánky a búrky na mnohých miestach. Intenzívne prívalové zrážky sa vyskytli najmä na východe Slovenska, kedy v ranných hodinách spadlo v Remetských Hámroch až 110 mm zrážok len v priebehu troch hodín.

Početnejšie prehánky a búrky sa očakávajú aj počas dnešného dňa. Vyskytnúť by sa mali najmä v oblasti stredného Slovenska.

Prvé prehánky sa začnú tvoriť už dopoludnia a viazané budú najmä na horské oblasti. 

Búrky sa vyskytnú najmä na strednom a východnom Slovensku, zdroj: Meteologix
Búrky sa vyskytnú najmä na strednom a východnom Slovensku, zdroj: Meteologix

V priebehu poludnia až popoludnia sa prehánky pretvoria do búrok, ktoré by mali po vzniku postupovať len pozvoľna smerom na juh.

Búrky budú sprevádzané najmä prívalovými zrážkami, no ojedinele sa pri nich môže vyskytnúť aj krupobitie či silnejší nárazový vietor.

Počasie sa bude počas ďalších dní postupne zlepšovať. V pondelok by sa mali búrky vyskytnúť už len ojedinele a v utorok takisto.

Zároveň sa aj oteplí, pričom v utorok môže byť až do +36 °C.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
17 °C / -1 °C
Alojza
Zajtra
Skoro jasno
15 °C / 1 °C
Kvetoslava
Piatok
Oblačno
15 °C / 1 °C
Aurel
Sobota
Skoro jasno
19 °C / -2 °C
Demeter
Nedeľa
Skoro jasno
20 °C / -3 °C
Sabína
Pondelok
Polooblačno
17 °C / -2 °C
Dobromila
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd