V nedeľu zrážky ustanú. Dopoludnia miestami môže aj slabo snežiť

V nedeľu zrážky ustanú. Dopoludnia miestami môže aj slabo snežiť
Dominik Cenkner

Pred nami je druhá polovica druhého novembrového víkendu, ktorá síce bude pokojnejšia, čo sa počasia týka, miestami sa však stále vyskytne dážď či sneženie.

Počasie v našej oblasti ovplyvňuje tlaková níž, ktorej stred sa presunie z Rumunska nad Bielorusko. Okrem toho sa od juhozápadu začne rozširovať výbežok vyššieho tlaku vzduchu. 

Noc zo soboty na nedeľu bola oblačná až zamračená a najmä na strednom a východnom Slovensku sa vyskytovali prehánky, dážď, miestami aj sneženie. Počas noci hranica sneženia klesala ešte výraznejšie ako v sobotu a do rána sa hranica sneženia znížila aj na 600 metrov.

Kým počas noci hlásili vodiči problémy najmä na horských priechodoch, v ranných hodinách je situácia pokojná. Slovenská správa ciest informuje, že „cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý. Miestami čerstvý sneh do 1 - 2 cm sa nachádza na ceste II/578 v úseku Skalka - Kremnica a na ceste II/542 v úseku Spišská Belá - Spišská Stará Ves. Na ceste I/66 od horského priechodu Podspády po štátnu hranicu a na ceste III/3078 v lokalite Tatranská Javorina sa na vozovke nachádza miestami kašovitý sneh do 2 cm.“

Snehové vločky budú poletovať aj v nedeľu dopoludnia

Spočiatku bude v nedeľu prevládať oblačné až zamračené počasie, na severe a východe miestami, inde len ojedinele treba počítať s prehánkami alebo dažďom, od výšky cca 700 m, so snežením. 

V priebehu dňa sa však obloha začne vyjasňovať a k nám sa dostane chladnejší vzduch. Maximálne denné teploty vystúpia v rozmedzí od +5 °C do +10 °C. Chladnejšie bude len na Orave a pod Tatrami, a to okolo +3 °C. 

Fúkať bude slabý, dopoludnia miestami, najmä na západe, severozápadný vietor do 6 m/s.

V ďalších dňoch sa oteplí

Do nového pracovného týždňa vstúpime s tým, že od juhu bude na naše územie zasahovať slabnúci výbežok vyššieho tlaku vzduchu a súčasne do strednej Európy od západu postúpi teplý front. 

Čaká nás preto oteplenie a s tým súvisiace stúpanie hranice sneženia. Ďalšie informácie ponúka naša predpoveď počasia.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
22 °C / 7 °C
Servác
Zajtra
Jasno
23 °C / 6 °C
Bonifác
Streda
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Žofia
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
24 °C / 4 °C
Svetozár
Piatok
Dážď
16 °C / 5 °C
Gizela
Sobota
Občasný dážď
23 °C / 5 °C
Viola
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd