V Nemecku už úradujú prvé búrky. Studený front sa k nám približuje

V Nemecku už úradujú prvé búrky. Studený front sa k nám približuje
Veronika Salayová

Studený front už od ranných hodín ovplyvňuje počasie v Nemecku. Tam sa už tvoria prvé dnešné búrky a vo vyšších polohách padá aj dážď so snehom.

Nemecko čaká dnes búrlivé počasie so silnými prehánkami, a to aj snehovými. Studený front prechádzal predpoludním územím Nemecka a už začína ovplyvňovať počasie aj v západných Čechách.

Do Nemecka prináša aj prvé búrky, ktoré sú zatiaľ ešte nevýrazné, no s pribúdajúcimi hodinami by búrok malo byť na území Nemecka viac. Búrky sa popoludní očakávajú aj v Čechách.

Rovnako silnie aj vietor, ktorý tesne popoludní naberá na sile na východnom Nemecku a západnom Česku. Veľmi veterno je aktuálne aj v severnej polovici Rakúska.

 

Studený front sa blíži

Studený front sa blíži smerom k našim hraniciam a jeho príchod na naše územie sa očakáva okolo 15.00 hod., kedy sa začne dvíhať vietor aj na západe Slovenska. Môžu sa objaviť aj búrky, ktoré by však nemali byť príliš nebezpečné. 

Najnebezpečnejším prejavom dnešného počasia bude práve vietor, ktorý môže na západe Slovenska dosiahnuť rýchlosť až 30 m/s. Situáciu ohľadom silného vetra preto netreba podceňovať. 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
24 °C / 10 °C
Pankrác
Zajtra
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Servác
Utorok
Jasno
24 °C / 6 °C
Bonifác
Streda
Prehánky
24 °C / 7 °C
Žofia
Štvrtok
Dážď
19 °C / 6 °C
Svetozár
Piatok
Oblačno
20 °C / 5 °C
Gizela
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd