V New York City napadol prvý sneh po 700 dňoch. Sneh tu nevideli skoro 2 roky

V New York City napadol prvý sneh po 700 dňoch. Sneh tu nevideli skoro 2 roky
Veronika Salayová

Mesto New York ukončil rekordnú sériu vyše 700 dní bez merateľného sneženia. Tenká vrstva snehu pokryla túto americkú metropolu a zo snehu sa tešili aj v Central Parku. 

Prvého sneženia sa dočkali v pondelok v noci a počas včerajšieho dňa aj obyvatelia New York City. Sneh a nízke teploty zanechali za sebou zľadovatené ulice a chodníky.

V utorok o 7.00 h ráno Central Park zaznamenal 2,5 cm snehu, čím sa konečne prelomila sériu mesta a stanovil sa nový rekord na 701 dní bez snehu.

„Je to presne 701 dní, odkedy Central Park naposledy zaznamenal palec snehu počas kalendárneho dňa,“ oznámila Národná meteorologická služba na sociálnej sieti X (palec snehu je 2,5 cm − pozn. red.). 

Biely Central Park

Central Park na Manhattane bol od utorkového rána pokrytý  vrstvou snehu do 3,6 cm. „Séria sa skončila!,“ uviedla kancelária Národnej meteorologickej služby.

Mnohí obyvatelia sa zo snehu tešili a azda najviac deti, ktoré sneh často v tejto metropole nevidia na vlastné oči. V Central Parku tak pribudlo hneď niekoľko snehuliakov. 

V New Yorku žije 8,5 milióna ľudí a merateľné množstvo snehu tam nenapadlo od začiatku roka 2022.

Aj keď nešlo o výrazné sneženie, mesto aktivovalo svoj núdzový plán pre zimné počasie, čo znamená, že do newyorských ulíc vyrazilo 800 sypačov soli  a 2 000 pluhov. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd