V noci bude snežiť. Do rána nasneží na severe aj na západe

Peter Minárik

V našej oblasti ovplyvňuje počasie oblasť nižšieho tlaku, ktorá do našej oblasti prináša vlhší a chladnejší vzduch v ktorom sa tvoria snehové prehánky.

Po výdatnom snežení na východe Slovenska v pondelok sa dnes situácia upokojila a naša oblasť sa ocitla vo vlhšom a chladnejšom vzduchu.

V tomto vzduchu sa tvoria snehové prehánky respektíve slabé občasné sneženie, ktoré dnes vytvorilo poprašok a tenkú snehovú pokrývku na severe Slovenska.

Ráno mali cestári čo robiť predovšetkým na Kysuciach a na Orave, no snehové prehánky sa objavili aj inde. Podvečer sa sneženie dostalo aj nad západné Slovensko.

Nad západ sa totiž nasunulo zrážkové pole, ktoré počas dnešného dňa ovplyvňovalo počasie v Nemecku, v Rakúsku a predovšetkým v Česku, kde napadlo niekoľko centimetrov snehu a sneženie spôsobilo aj snehovú kalamitu.

Podvečer sa sneženie vyskytovalo aj na západe no keďže teploty boli nad bodom mrazu, tak sa sneh držal len ťažko. Sneženie vytváralo snehovú pokrývku len v oblasti Piešťan, Senice, či na Myjavsku.

Ďalšie sneženie sa vyskytne aj počas nasledujúcej noci a keďže teploty budú na celom našom území klesať pod nulu, tak šanca na vytvorenie snehovej pokrývky je všade.

Snežiť však bude predovšetkým na severe, kde sa naďalej budú vyskytovať snehové prehánky, či občasné sneženie.

Ďalšie zrážkové pole môže ovplyvniť počas noci Záhorie a krajný západ, kde sa nasunú zrážky z Rakúska.

Celkovo však počas noci neočakávajte, že sneženie spôsobí problémy. Napadne od poprašku do pár centimetrov.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd