V obľúbenom letovisku opäť útočil žralok. Žena po útoku prišla o ruku. Drámu zachytili na VIDEO

V obľúbenom letovisku opäť útočil žralok. Žena po útoku prišla o ruku. Drámu zachytili na VIDEO
Dominik Cenkner

V Egypte opäť útočil žralok. K nešťastnému incidentu tentoraz došlo v obľúbenom letovisku Danab, ktoré sa nachádza na juhovýchode Sinajského polostrova. Predátor zaútočil na ženu z Alexandrie.

Ženu sa podarilo z mora zachrániť, v bezvedomí bola prevezená do nemocnice, kde jej museli amputovať ľavú ruku. Teraz by mal byť jej stav už stabilizovaný, informuje egyptský denník Ahram.

K incidentu malo podľa denníka dôjsť na pláži Laguna v Dahabe, keď si žena so svojím priateľom išla zaplávať do mora. Podľa ďalších dostupných informácií si ľudia na pláži najskôr mysleli, že ide o tuniaka. Útok žraloka ich preto šokoval.

Ženu sa našťastie podarilo dostať z mora na breh. Na sociálnych sieťach koluje video, ktoré dramatický presun zranenej k sanitke zaznamenáva.

Žena prišla o ruku, úrady prijali opatrenia

Zranená Egypťanka bola prevezená do nemocnice, kde jej kvôli závažnosti zranenia museli amputovať ľavú ruku. V súčasnej dobe je pod lekárskym dohľadom a jej stav by mal byť stabilizovaný.

K incidentu sa vyjadrila aj egyptská ministerka životného prostredia Yasmine Fouadová. Tá uviedla, že celá záležitosť bude dôkladne prešetrená.

Po útoku úrady okamžite prijali bezpečnostné opatrenia. Všetky okolité pláže boli na tri dni preventívne uzavreté.

Stredajší incident sa odohral tri mesiace po tom, čo si útok žraloka tigrieho v meste Hurghada v Červenom mori vyžiadal život dvadsaťtriročného Rusa Vladimira Popova. Aj keď sa môže zdať, že podobných prípadov v poslednom čase pribúda, opak je pravdou. 

V Egypte sú prípady útokov žralokov pomerne zriedkavé. Egyptské letoviská pri Červenom mori vrátane Hurghady a Šarm aš-Šajchu patria medzi obľúbené plážové destinácie v krajine. Sú obľúbené u európskych turistov vrátane českých či slovenských.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Búrky
20 °C / 5 °C
Gizela
Zajtra
Búrky
23 °C / 5 °C
Viola
Nedeľa
Búrky
25 °C / 5 °C
Gertrúda
Pondelok
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Zina
Streda
Prehánky, búrky
26 °C / 7 °C
Júlia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd