V Pakistane počas silnej búrky došlo k rozsiahlemu zosuvu pôdy. Pôda zasypala približne 20 nákladných vozidiel

Zuzana Macháčová

V horskom priesmyku Chajber v Pakistane došlo k rozsiahlemu zosuvu pôdy. Stalo sa tak počas silnej búrky, kedy sa odtrhla zemina a blato. Z oblasti hlásia obete na životoch i materiálne škody

Počas silnej búrky, ktorá sa v utorok skoro ráno prehnala severozápadným Pakistanom, došlo v oblasti horského priesmyku Chajber k zosuvu pôdy.

Masa zeminy a bahna zasypala viac ako 20 nákladných vozidiel, ktoré prechádzali po trase spájajúcej Pakistan a Afganistan. Podľa úradov zahynuli dvaja ľudia, ale je pravdepodobné, že obetí bude viac.

Takmer 20 až 25 kamiónov je zasypaných," informoval Abdul Nasir Khan, zástupca komisára okresu Khayber. Zosuv je pomerne rozsiahly a záchranné operácie stále prebiehajú. Pri záchranných operáciach využívajú ťažkú techniku.

Khan dodal, že v dôsledku nešťastia zahynuli dvaja Afganci. Záchranári sa stále snažia vykopať ich telá.

Ďalší traja ľudia boli s vážnymi zraneniami prevezení do nemocnice. Úrady sa preto obávajú, že počet obetí by sa mohol zvýšiť.

Situáciu budeme sledovať a nové informácie vám v priebehu dňa budeme aktualizovať

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
17 °C / -1 °C
Alojza
Zajtra
Skoro jasno
15 °C / 1 °C
Kvetoslava
Piatok
Oblačno
15 °C / 1 °C
Aurel
Sobota
Skoro jasno
19 °C / -2 °C
Demeter
Nedeľa
Skoro jasno
20 °C / -3 °C
Sabína
Pondelok
Polooblačno
17 °C / -2 °C
Dobromila
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd