V Poľsku zosadlo tornádo. K udalosti došlo na juhovýchode krajiny

V Poľsku zosadlo tornádo. K udalosti došlo na juhovýchode krajiny
Peter Minárik

V poľskej obci Wierzawice, severovýchodne od meste Rzešov v utorok večer zrejme zosadlo tornádo, ktoré poškodilo najmenej 15 striech na domoch a hospodárskych budovách. Našťastie si nevyžiadalo zranených.

Hasiči sú v súčasnosti plne zaneprázdnení odstraňovaním dôsledkov tornáda, ktoré okolo 19:00 prešlo obcou Wierzawice.

Podľa operačného dôstojníka krajského veliteľstva štátnej požiarnej a záchrannej brigády v Rzeszowe, mladšieho brigádnika Janusza Wysockého, bolo poškodených najmenej 9 budov. Strechy na obytných a hospodárskych budovách boli čiastočne alebo úplne strhnuté.

následky tornáda v Poľsku, zdroj: Mateusz L
následky tornáda v Poľsku, zdroj: Mateusz L

Tieto informácie následne bližšie špecifikoval Wojciech Długosz, tlačový dôstojník krajského veliteľstva PSP v Leżajsku, ktorý bol v tom čase v Wierzawicach.

"Búrka s silným vetrom poškodila 5 strech na obytných domoch a 10 na hospodárskych budovách. Boli tiež strhnuté elektrické vedenia. Na mieste pracuje niekoľko jednotiek PSP z Leżajska a dobrovoľných hasičských jednotiek z okresu Leżajsk, ako aj energetické pohotovostné služby," povedal.

Hovorca tiež dodal, že "sa pokračuje v zabezpečení poškodených budov plachtami alebo ich oprave, ak sú škody nepatrné". Našťastie sa nikto nezranil.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
23 °C / 6 °C
Bonifác
Zajtra
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Žofia
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
24 °C / 4 °C
Svetozár
Piatok
Dážď
16 °C / 5 °C
Gizela
Sobota
Občasný dážď
23 °C / 5 °C
Viola
Nedeľa
Občasný dážď
23 °C / 5 °C
Gertrúda
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd