V severnom Taliansku sa v noci triasla zem. Zemetrasenie dosiahlo silu 4,3 magnitúdy

Veronika Salayová

Počas včerajšieho večera a noci sa v Taliansku triasla zem. Oblasť okolo Reggio Emilia zasiahlo viacero zemetrasení, pričom najsilnejšie dosiahlo silu 4,3 magnitúdy.

Severnú časť Talianska včera zasiahli dve silnejšie zemetrasenia po sebe. Prvé dosiahlo silu 4,2 magnitúdy a druhý, o niečo silnejší otras nastal o hodinu neskôr so silou 4,3 magnitúdy.

Epicentrum zemetrasení bolo 7 km od Carpi Centro a 19 km od Reggio Emilia. Po týchto dvoch zemetraseniach nasledovala počas večera a noci séria menších zemetrasení.

Nasledovalo 6 dotrasov

Dotrasy dosiahli silu od 2 do 2,8 magnitúdy, pričom posledný dotras seizmografy EMSC zaznamenali okolo 4.00 hod. nadránom. 

Zemetrasenie sa vyskytlo v hĺbke 10 km a bolo cítiť v celom severnom Taliansku, vrátane veľkých miest ako Miláno, Bologna a Verona.

Zemetrasenie bolo cítiť pár sekúnd, pričom najviac hlásení bolo v oblasti od dolnej časti Emilia, medzi Modenou a Reggio Emilia, až po pohraničné oblasti Lombardia a Benátsko. 

Zemetrasenia vyvolali strach

Ľudia v strachu vybehli do ulíc. K väčším škodám na majetku podľa doterajších informácií nedošlo.

Hoci sa zdá, že zemetrasenia nemajú žiadne následky, predsa len u ľudí prebudili strach.

V tejto oblasti takmer pred desiatimi rokmi vážne zasiahlo silné zemetrasenie, ktoré spôsobilo veľké škody, pričom si vypýtalo aj niekoľko obetí. 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd