V Slovákmi obľúbenom Dubrovníku unikli do mora výkaly. Okolím sa širil neznesiteľný zápach

V Slovákmi obľúbenom Dubrovníku unikli do mora výkaly. Okolím sa širil neznesiteľný zápach
Dominik Cenkner

Letná sezóna v Chorvátsku nezačala práve voňavo. V Dubrovníku, ktorý je obľúbený Slovákmi, unikli do mora výkaly. Okolím sa preto šíril neznesiteľný zápach.

Začiatkom týždňa sa ľudia v Dubrovníku sťažovali na neznesiteľný zápach, ktorý sa rozlieval celým mestom. Príčinou bol únik exkrementov do prístavu Gruž, informoval chorvátsky web Dnevnik.

Dôvodom bola technická závada, ku ktorej došlo pri neďalekej čerpacej stanici. Do terénu kvôli tomu vyrazili zamestnanci tamojšej vodárne.

„Okamžite sme vyslali tím a problém sa vyriešil,“ povedal hovorca vodární a kanalizácií Tihomir Matič.

 

Výkaly neunikli prvýkrát

Neskôr dodal, že vodárenská spoločnosť v rámci aglomerácie Dubrovník upravuje prívod vody na všetky čerpacie stanice: „Toto je problém, ktorý by sa v budúcnosti už nemal opakovať.“

Chorvátsko sa s podobným problémom nestretáva prvýkrát. Podľa tamojšej televízie HRT sa podobný incident stal v auguste minulého roka.

Pláže v Zadare znečistil únik výkalov z kanalizácie. O dva mesiace predtým znečistili exkrementy mora na štyroch plážach v Plate, Ploče a na ostrove Korčula.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
17 °C / -1 °C
Alojza
Zajtra
Skoro jasno
15 °C / 1 °C
Kvetoslava
Piatok
Oblačno
15 °C / 1 °C
Aurel
Sobota
Skoro jasno
19 °C / -2 °C
Demeter
Nedeľa
Skoro jasno
20 °C / -3 °C
Sabína
Pondelok
Polooblačno
17 °C / -2 °C
Dobromila
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd