Zajtra dorazí od západu husté sneženie. Napadne aj cez 10 cm

Ľubomír Franko

Počas noci z piatku na sobotu začne cez naše územie od severozápadu postupovať frontálny systém. Ten ovplyvní počasie na celom území Slovenska a prinesie husté sneženie aj na západ.

Frontálny systém začne postupovať už v piatok podvečer. Postupne sa rozsneží na Záhorí, v Trenčianskom kraji a na Kysuciach a Orave. Sneženie sa neskôr v noci na sobotu presunie aj nad ďalšie oblasti západného a stredného Slovenska, pričom bude naberať na intenzite. 

V sobotu dopoludnia by malo snežiť na celom území Slovenska, vrátane východu. Najslabšie zrážky sa očakávajú v Banskobystrickom kraji. Naopak v sobotu dopoludnia budú zrážky na západe najintenzívnejšie, no popoludní budú prechádzať do dažďa so snehom alebo do dažďa.

Sneženie bude husté a miestami bude intenzita dosahovať aj 3-4 cm/h. Do sobotňajšieho rána napadne od 5 do 10 cm snehu, vo vyšších polohách Bratislavy a v oblasti Malých Karpát či Javorníkov to bude 10 až 25 cm. 

Na v severných okresoch východného a stredného Slovenska bude snežiť najmä počas soboty a spadnúť tu môže od 10 do 30 cm nového snehu. Očakávaný úhrn zrážok si môžete pozrieť v nasledujúcej mapke pričom 1 mm = cca 1 cm snehu. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd