Streda prinesie pokojnejšie počasie. Môžeme očakávať opäť teplé dni?

Streda prinesie pokojnejšie počasie. Môžeme očakávať opäť teplé dni?
Zuzana Macháčová

Máme za sebou veľmi turbulentné počasie, ktoré na naše územie prinieslo zimu a silný vietor, avšak dnes sa situácia zmení. Na Slovensku bude vládnuť pokojnejšie počasie, aké bolo doteraz. Vietor sa utíši a teplota pôjde pomaly nahor. 

Včera sa vonku doslova všetci čerti ženili. Sneženie striedal silný vietor, ktorý lámal stromy a bral zo sebou všetko, čo nebolo poriadne pripevnené. 

Bohatšia snehová nádielka okolo 10 cm spadla na severe, avšak koncom marca snežilo aj v minulosti. Napríklad v Bratislave 28. marca 1993 napadalo 15 cm snehu, ale v kopcovitých častiach Bratislavy mala snehová pokrývka 30 až 40 cm a záveje dosahovali až 1 m. Našťastie sme včera takúto dramatickú situáciu nezažili. 

Teploty dnes pôjdu nahor

Dnešné počasie bude ovplyvňovať stred tlakovej výše, ktorá sa presunie nad Stredomorie. K nám začne od západu prúdiť teplejší vzduch a v ňom sa teploty zdvihnú vyššie, a to na +4 °C až +12 °C. Zrážky by sa počas dnešného dňa nemali vôbec vyskytnúť. 

Západné Slovensko čaká polojasné počasie s teplotou od +7 °C do +12 °C. Ani vietor nebude taký nepríjemný − fúkať bude juhozápadný vietor rýchlosťou do 20 km/h. 

Aj na strednom Slovensku sa situácia upokojí. Oblačnosť bude len malá, prechodne zväčšená. Teplota vystúpi na +4 °C až +11 °C. 

Na východnom Slovensku bude fúkať len slabý vietor a oblačnosť bude malá. Príjemnejšie budú aj teploty, ktoré vystúpia od +3 °C do +9 °C. 

Aj na horách bude príjemnejšie

Na horách sa taktiež situácia upokojí. Nepríjemný vietor nám nebude kaziť pobyt v prírode, pretože výrazne zoslabne. Oblačnosť na horách bude len malá. Vo výške 1 500 m sa bude teplota pohybovať okolo -4 °C.

Nasledujúce dni by mali byť príjemnejšie ako doteraz a teploty by mali postupne stúpať nahor. Vývoj počasia a teplôt na nasledujúce dni môžete sledovať TU

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd