V Taliansku pribúdajú obete po záplavách. Zomrelo už najmenej 5 ľudí

Veronika Sádovská

Lejaky, povodne a zosuvy pôdy majú ďalšie obete v Taliansku. Sú informácie aj o ďalšej obeti, ale nie sú oficiálne potvrdené.

Dve telá bez života, muža a ženu, našli vo Forli potápači karabinierov v okrese Cava na via Padelli. Obaja ľudia boli medzi nezvestnými hlásenými v posledných hodinách.

Počet obetí núdzového stavu v regióne Emilia-Romagna sa tak zvýšil na 5, z toho tri vo Forle, jeden v Ronta di Cesena a jeden v Cesenatico na pláži v Zadine.

„Prebieha ďalší prieskum potápačov," povedal zástupca prefektúry Forlì-Cesena. „Aktuálne máme päť potvrdených obetí, možno šiesta v provincii Ravenna, ale nie je to oficiálne," potvrdil minister civilnej ochrany Nello Musumeci v tlačovej správe.

Pomáha aj pobrežná stráž

Kvôli núdzovej situácii bola nasadená pri povodniach a zosuvoch aj pobrežná stráž. Tá poskytla záchranárom 5 rýchlych člnov a pomáha aj 25 vojakov námorného riaditeľstva v Ravenne.

Pomáhajú aj 2 vrtuľníky, ako aj 2 tímy potápačskej jednotky pobrežnej stráže San Benedetta del Tronto.

Rekordné zrážky

Analýza hodinových údajov o zrážkach dostupných zo zrážkomerov oddelenia civilnej ochrany ukázala vrcholy zrážok až do 200 mm za posledných 24 hodín. Maximálna intenzita bola zistená v pásme medzi Monghidoro, Civitella di Romagna a Castrocaro Terme. 

Takéto množstvo zrážok je pre túto oblasť aj mesiac veľmi netradičné. Podľa analýzy údajov ide o extrémnu udalosť.

Rušia sa aj preteky F1

Povodne prerušili aj štart Veľkej ceny F1 v Taliansku, okruh v Imole je zaplavený. Vyliala sa rieka Santerno, ktorá preteká len niekoľko metrov od okruhu.

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd