V utorok sme sa tešili zo slnečných lúčov. Bude tomu aj dnes tak?

Zuzana Macháčová

V utorok sme sa tešili zo slnečných lúčov, hoci na severe ich zadržiavala nízka oblačnosť, a tak tomu bude aj dnes. Tlaková výš, ktorá sa nachádza severne od nášho územia, tu zotrvá a po jej prednom okraji k nám začne prúdiť od východu chladnejší vzduch. 

Včera opäť pokračovalo prúdenie teplého vzduchu od juhovýchodu až východu, ktoré zabezpečuje teplo nielen cez deň, ale aj v noci. Toto prúdenie je od začiatku roka veľmi časté a najviac zasahuje východ Slovenska.

Na staniciach v Michalovciach, Somotore a vo Vysokej nad Uhom zaznamenali stav, kedy tam od začiatku januára vo výške 2 metrov vôbec nemrzlo. A to je rekord najdlhšieho januárového bezmrazového obdobia na Slovensku najmenej od roku 1961.

Aj dnes nás zohrejú slnečné lúče

Dnes sa bude vďaka chladnejšiemu vzduchu Slovensko nachádzať v teplotnom intervale od -1 °C do +7 °C. Na východe krajiny môže z nízkej oblačnosti slabo mrholiť. Na cestách a chodníkoch si dávajte pozor. Hmla môže byť aj mrznúca.

Stred týždňa prinesie prevažne slnečné počasie, ale na severe a východe môže byť miestami zamračený deň. Hmla môže pretrvať až do popoludnia. Na západe sa môžete tešiť opäť na slnečné lúče s teplotou od +2 °C až +5 °C.

Stredné Slovensko bude mať slnečný, na severe Žilinského kraja zamračený deň. Ojedinele môže mrholiť alebo aj snežiť. Pozor na cestách, pretože sa môže vyskytnúť poľadovica. Teplota vystúpi na -1 °C až +5 °C, na juhu až do +7 °C. 

Jasná až polojasná obloha bude aj na východnom Slovensku. Miestami sa môže vyskytnúť malá oblačnosť. Teplota -1 °C až +5 °C, vo Východoslovenskej nížine do +7 °C. Pofukovať bude severák v Košickej kotline a na Zemplíne rýchlosťou až do 30 km/h, ale popoludní zoslabne. 

Počasie na horách

Ak sa chystáte na hory, tak tam bude prevládať oblačná obloha, ale vo vyšších polohách sa môžete tešiť na hrejivé lúče slnka. Vo výške 1 500 m bude -2 °C. Tlak vzduchu bude dnes slabo klesať. 

V ďalších dňoch sa postupne vráti zima. Môžeme sa tešiť aj na sneženie, najmä na severe Slovenska. Vo štvrtok bude teplota -3 °C až +4 °C. Takéto chladnejšie počasie nás bude sprevádzať až do víkendu.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd