Veľká noc bude teplá, ale niekde aj veterná. Pozor najmä na víchricu na horách

Veľká noc bude teplá, ale niekde aj veterná. Pozor najmä na víchricu na horách
Veronika Salayová

Začali sa nám veľkonočné sviatky, ktoré budú po teplotnej stránke príjemné a slnečné, no niekde bude aj veterno, a to najmä na horách. 

Máme tu Veľkú noc a mnohí z nás si vychutnávajú pokojné dni v kruhu svojich najbližších. Počasie nám bude počas sviatkov priať − bude teplo, slnečno a takmer bez zrážok.

Jediným negatívom je, že v niektorých lokalitách bude Slovenska bude veterno. Na silný vietor, ktorý môže dosiahnuť aj silu víchrice, si treba dať pozor najmä v našich horách, kde bude v rámci nášho územia najveternejšie.

 

Na horách bude zúriť víchrica

Vo Vysokých a Nízkych Tatrách môže rýchlosť vetra dosiahnuť až 100 km/h, v nárazoch lokálne aj viac. Takto silný vietor už môže spôsobovať aj škody menšieho či väčšieho rozsahu ako napríklad vyvracať stromy či lámať konáre.

Turistika sa preto v týchto dňoch do konca víkendu neodporúča a situáciu radšej netreba podceňovať.

rýchlosť vetra na Slovensku
rýchlosť vetra na Slovensku, SHMÚ 

Silnejší vietor však nebude iba na horách, ale aj na celom západnom Slovensku, kde treba počítať s veterným počasím. O niečo veternejšie však bude najmä na juhozápade. 

Na vietor pozor aj na juhozápade

V okolí Bratislavy, Trnavy, Dunajskej Stredy a Komárna môže byť rýchlosť vetra lokálne aj pomerne nebezpečná. Vietor tu môže v nárazoch presiahnuť rýchlosť 80 km/h.

Takéto veterné počasie bude na horách a na západnom a juhozápadnom Slovensku prevládať až do nedele večera. 

 

Na strednom a východnom Slovensku bude oproti západu a severu situácia ohľadom vetra oveľa pokojnejšia a silný vietor sa tu neočakáva. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
26 °C / 7 °C
Žigmund
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd