Veľkonočná nedeľa bude chladná. Na severe treba počítať aj so snežením

Dominik Cenkner

Pred nami je prvá aprílová nedeľa, ktorá tento rok navyše nesie prívlastok veľkonočná. Veľká noc sa nám okrem iného, spája aj s jarou, ale dnešné počasie tomu nasvedčovať nebude.

Počasie u nás bude ovplyvňovať chladný vzduch, v ktorom od západu bude zasahovať do strednej Európy výbežok tlakovej výše.

Počas dňa preto treba počítať s premenlivou, len zrána a k večeru väčšinou aj zmenšenou oblačnosťou. Ojedinele, zvlášť na severe, treba počítať s prehánkami, prevažne snehovými.

Očakáva sa, že od stredných polôh môžu napadnúť približne 2 cm čerstvého snehu. Najmä vodiči na cestách by si tak mali dať obzvlášť pozor.

Čo sa teplôt týka, tie sa vysoko nedostanú. Typicky najchladnejšie bude na severe.

Teploty a výhľad do ďalších dní

Najvyššia denná teplota dnes vystúpi na +7 °C až +12 °C. Na severe bude, ako sme už spomínali, chladnejšie.

Teploty sa tam budú pohybovať v rozmedzí od +2 °C do +7 °C. Jarné hodnoty to teda nebudú.

Do toho bude fúkať prevažne severný vietor 3 až 9 m/s. V nárazoch ojedinele aj okolo 13 m/s. K večeru by mal vietor slabnúť.

Predpoveď na ďalšie dni nepoteší tých, ktorí sa tešia na jarné počasie, aké sme tu nakrátko mali uprostred tohto týždňa. Zajtra sa síce oteplí v najteplejších oblastiach až do +16 °C, ale už v utorok sa opäť vráti zima. Viac si môžete prečítať v tomto článku.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
17 °C / -1 °C
Alojza
Zajtra
Skoro jasno
15 °C / 1 °C
Kvetoslava
Piatok
Oblačno
15 °C / 1 °C
Aurel
Sobota
Skoro jasno
19 °C / -2 °C
Demeter
Nedeľa
Skoro jasno
20 °C / -3 °C
Sabína
Pondelok
Polooblačno
17 °C / -2 °C
Dobromila
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd